Responsabilitat social corporativa

TRAC i el seu compromís amb la RSC

 
Des de fa anys, TRAC segueix una línia creixent d'implicació en l'àmbit de la Responsabilitat Social Corporativa, basada en el suport anual a projectes socials i culturals tant nacionals com internacionals, presents a la nostra ciutat i també en països que necessiten ajuda en la millora de el seu desenvolupament.
 
Com a empresa, ens sentim molt orgullosos dels projectes en què ens estem implicant durant aquests anys, i sentim que hem rebut molt a canvi del nostre suport. Hem tingut l'oportunitat de conèixer i aprendre què hi ha darrere de totes aquestes entitats i dels que hi treballen diàriament, i tenim clar que són ells els que es mereixen el nostre agraïment per la gran tasca social que duen a terme, tan inestimable com imprescindible.
 

AJUDA MEDICOHUMANITÀRIA

Creiem en el dret de tots els grups socials a tenir cobertes les seves necessitats més bàsiques de forma digna i igualitària, per això des de l'any 2014 estem implicats i col·laborem amb la Creu Roja en quatre projectes que considerem de vital importància: l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil, que ajuda a garantir les necessitats d'una alimentació sana, completa i equilibrada dels nens en situació de risc, el Programa de Vulnerabilitat Energètica, dirigida a famílies que no poden assumir el cost dels subministraments de llum, gas i aigua de les seves llars, l'Ajuda a Persones sense Llar, per a aquells que estan obligats a viure al carrer, i l'Ajuda a les Persones Refugiades que arriben al nostre país fugint de situacions de guerra i de gran precarietat a la recerca d'un futur millor.
 
L'aportació de TRAC a la Creu Roja al llarg d'aquests set anys consecutius, ha suposat un total de 3.603 ajudes alimentàries per a nens en situació de pobresa, 149 ajuts per a famílies beneficiàries que hauran pogut cobrir amb tranquil·litat les despeses d'habitatge, 41 intervencions en l’atenció de persones sense llar, i ajuts d’alimentació, transport, farmàcia i lloguer per a 5 persones refugiades en situació d’especial vulnerabilitat.
 
També ens sentim molt orgullosos de poder col·laborar desde 2018 amb GAVI The Vaccine Alliance, i la seva Aliança Empresarial per a la Vacunació Infantil, que lluita contra la mortalitat infantil i ha aconseguit salvar des de la seva creació 122 milions de vides infantils. Es tracta d'una col·laboració amb La Fundació Bill i Melinda Gates, i "La Caixa", que permet multiplicar per quatre qualsevol donació empresarial que busqui acabar amb la mortalitat infantil als països on les vacunes no són assequibles per la població.
 
En l'àmbit humanitari, TRAC també col·labora per segon any amb l'organització Metges sense Fronteres, Premi Nobel de la Pau el 1999, que ha ajudat a milers de persones víctimes de desastres naturals, desplaçaments, epidèmies o conflictes armats, a fer front a problemes tan greus com la desnutrició infantil, i ha dotat d'assistència mèdica a dones durant el part o ha vacunat a nens contra la pneumònia, una de les principals causes de mortalitat infantil en moltes zones d'emergència o conflicte.
 
Un altre dels projectes amb què també ens enorgulleix col·laborar és amb l'Institut de Recerca de l'Hospital Vall d'Hebron i el seu Programa Comik d'Oncologia Pediàtrica, un programa pioner en l'àmbit del tractament dels tumors sòlids infantils. La necessitat de l'Hospital Vall d'Hebron d'incrementar la quantitat de donacions rebudes per seguir avançant en el desenvolupament i la investigació en el càncer infantil és un factor que ha motivat a TRAC aquest 2020 a col·laborar i ajudar en la investigació mèdica local i internacional.
 

EDUCACIÓ I CONSCIÈNCIA SOCIAL

A l'àmbit educatiu, des del 2016 hem atorgat beques d'acollida als menors de les Cases Llar de Tijuana, una zona de gran problemàtica socioeconòmica de Centreamèrica, i hem col·laborat en el finançament per a la construcció d'un centre d'ensenyament secundari al Senegal, projectes educatius de la Fundació Educació Solidària.
 
En motiu del nostre vintè aniversari, ens hem implicat en les necessitats de les entitats socials que treballen per a col·lectius desfavorits al barri de Raval, i hem ajudat a mantenir els seus locals en millors condicions. Un projecte que va sorgir de la iniciativa pròpia de TRAC, que vam dur a terme a través de la Fundació Tot Raval i que ens ha omplert de satisfacció i ens ha permès celebrar, amb qui més ho necessita, l'aniversari de la nostra empresa.
 
A més, hem donat suport a la Fundació Mambré, una entitat que treballa per acompanyar les persones sense llar en la seva lluita per un habitatge digne i per la seva inserció laboral i social. Conscients de la gran importància que significa tenir un sostre on viure, TRAC es va sumar a la seva campanya realitzant un donatiu que es va convertir en allotjament per a persones sense llar a la ciutat de Barcelona.
 

COMPROMÍS AMB EL MEDI AMBIENT

Amb algunes d'aquestes entitats de barri de Raval ens mantenim vinculats, oferint periòdicament material restant que ja no necessitem a les nostres obres, perquè el puguin utilitzar en el manteniment dels seus locals. També cedim les lones de les nostres bastides, per reutilitzar donant-los un nou ús, de tipus social o convertint-les en material base per a la fabricació de bosses o roba. Una manera de protegir el medi ambient evitant la destrucció contaminant d'aquest material. Aquest projecte també va sorgir des de la pròpia empresa, i l'anomenem REutilització social TRAC.
 
També posem la nostra atenció a la biodiversitat de la fauna protegida que habita la ciutat de Barcelona i la vida de la qual està estretament vinculada als edificis amb els que TRAC treballa. Així, aquest passat 2019 hem assistit a la Jornada Fauna protegida i edificis, organitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i hem creat un Decàleg de mesures a tenir en compte durant la rehabilitació d'edificis. Un pas més en la sensibilització per l'entorn que ens envolta.
 

SUPORT A LA CULTURA

Tampoc ens oblidem de la cultura i al patrimoni arquitectònic, per això TRAC dóna el seu suport anual a l'Agrupació per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, que organitza les Jornades Internacionals d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic, una cita indispensable pels que tenim cura de l'arquitectura i el nostre patrimoni, o el Congrés Nacional sobre Ceràmica Nolla. Així mateix, no ens oblidem de donar suport també a les iniciatives del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Barcelona, ​​una entitat amb la qual estem vinculats des de fa molts anys, i amb qui hem col·laborat amb els seus Simposis sobre Rehabilitació anuals, i patrocinant els Actes del 75 aniversari del Col·legi o la publicació del seu Codi Deontològic.
 
 
 

TRAC amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Tots aquests projectes, amb els quals TRAC col·labora des de fa anys, formen part d'una línia de treball convençuda dins l'àmbit de la Responsabilitat Social Corporativa, amb la qual com a empresa ens sentim plenament sensibilitzats. A partir d'ara, a més, aquestes col·laboracions ja formen part d'un Pla Estratègic TRAC en favor dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que plantegen les Nacions Unides per assolir els propòsits marcats per l'Agenda 2030.
 
Un dels passos fonamentals dins d'aquest Pla Estratègic ODS-TRAC consisteix a seguir donant suport a projectes de Responsabilitat Social Corporativa de tots els àmbits: local, internacional, social, humanitari, sanitari i educatiu. Els ODS 1-2-3-4-10 parlen directament de mesures per combatre la pobresa, la fam, les epidèmies, la manca d'educació, les desigualtats, i tots els projectes RSC amb els que TRAC col·labora treballen per pal·liar aquests problemes a nivell mundial.
 
ODS
 

 

×

Informació bàsica sobre Protecció de Dades referent al tractament de dades de persones que contacten amb nosaltres a través de la web

Responsable

TRAC REHABILITACIÓ D’EDIFICIS, S.L.

Finalitat

Atendre la seva sol·licitud rebuda a través del formulari de contacte (respondre a la consulta, elaboració de pressupost, etc.)

Legitimació

Consentiment de l'interessat

Destinataris

Es podran comunicar dades a encarregats de tractament, alguns d'ells de fora de la UE. Els encarregats de tractament de fora de la UE estan acollits a l'acord "EU-US Privacy Shield".

No es preveuen altres comunicacions de dades a tercers, excepte obligació legal.
 

Drets

Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.

Informació adicional

Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: Protecció de dades

 

×

Informació bàsica sobre Protecció de Dades referent al tractament de dades de persones que lliuren el seu CV per a treballar amb nosaltres

Responsable

TRAC REHABILITACIÓ D’EDIFICIS, S.L.

Finalitat

Gestió de currículums de persones interessades a treballar amb nosaltres

Legitimació

Consentiment de l'interessat 

Destinataris

 
Es podran comunicar dades a encarregats de tractament, alguns d'ells de fora de la UE. Els encarregats de tractament de fora de la UE estan acollits a l'acord "EU-US Privacy Shield".
 
No es preveuen comunicacions de dades a tercers, excepte obligació legal.
 

Drets

Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional

Informació adicional

Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: Protecció de dades