SUPORT

La responsabilitat social

El nostre compromís ferm

Comparteix

Des de fa anys, TRAC segueix una línia d'implicació creixent en l'àmbit de la responsabilitat social corporativa, basada en el suport anual a projectes humanitaris, socials i culturals tant nacionals com internacionals. I des de fa quatre anys, l'activitat social de TRAC es complementa amb les donacions de la holding del grup, FMG actius i persones SLU, per poder arribar encara més lluny en el nostre ferm compromís social. Com a empresa, ens sentim molt orgullosos dels projectes en els que col·laborem i sentim que hem rebut molt a canvi del nostre suport. El nostre agraïment és per ells, per la gran tasca social que duen a terme, tan inestimable com imprescindible.

 

Actuacions d'emergència

A inicis del 2022, des dels primers passos de l'èxode de refugiats ucraïnesos cap als països fronterers com Polònia, TRAC va donar suport enviant ajuda econòmica per fer front a la crisi humanitària. Amb aquesta ajuda es van poder comprar materials i productes per respondre a les necessitats de les persones que arriben cada dia a altres fronteres fugint de la guerra. I també es van poder organitzar viatges amb autobús dels refugiats (la majoria dones i nens) d'una manera coordinada, perquè poguessin arribar a Espanya.
 
Tot aquest treball es va realitzar de la mà de Somriures de Bombai, una entitat humanitària experta i compromesa en el treball per l'erradicació del tràfic de persones durant dècades a l'Índia, que va decidir fer una actuació d'emergència directa i intervenir en el conflicte europeu. En aquest moment les zones frontereres a Ucraïna eren zones d'Europa amb un perill altíssim de què es produís un important augment de delictes relacionats amb el tràfic de persones.
 
Així mateix, TRAC també va avançar el seu conveni de col·laboració anual amb l'entitat humanitària Creu Roja per poder ajudar a atendre l'emergència dels refugiats ucraïnesos que entraven al país, centrant-se en l'acollida i l'assistència a les persones arribades des d'Ucraïna, prestant atenció de primers auxilis, allotjament temporal, entrega d'aliments, aigua, articles de primera necessitat, assistència sanitària urgent, suport psicosocial, així com targetes SIM de telèfon perquè les persones puguessin mantenir el contacte amb els seus familiars.
 
A més, des de l'inici de la pandèmia per Covid-19, al 2020, TRAC va realitzar accions urgents de responsabilitat social corporativa per ajudar a fer front a l'emergència sanitària en què es trobava el país. Així,vam realitzar donacions de materials de protecció (mascaretes, pantalles i vestits protectors) per a residències i centres sociosanitaris amb allau de malalts infectats per coronavirusI també vam oferir ajuts socials al Raval, un barri en greu situació d'emergència social incrementada per la pandèmia.
 

Ajuda mèdico-humanitària

Creiem en el dret de tots els grups socials a tenir cobertes les seves necessitats més bàsiques de forma digna i igualitària, per això des de l'any 2014 estem implicats i col·laborem amb la Creu Roja en quatre projectes:
 
  • Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil: ajuda a garantir les necessitats d'una alimentació sana, completa i equilibrada dels nens en situació de risc.
  • Programa de Vulnerabilitat Energètica: dirigida a famílies que no poden assumir el cost dels subministraments de llum, gas i aigua de les seves llars.
  • Ajuda a Persones sense Llar: per a aquells que estan obligats a viure al carrer.
  • Ajuda a les Persones Refugiades: que arriben al nostre país fugint de situacions de guerra i de gran precarietat a la recerca d'un futur millor.
 
L'aportació de TRAC a la Creu Roja al llarg d'aquests deu anys consecutius, ha suposat un total de 3.841 ajudes alimentàries per a nens en situació de pobresa, 242 ajuts per a famílies beneficiàries que hauran pogut cobrir amb tranquil·litat les despeses d'habitatge, 66 intervencions en l’atenció de persones sense llar, i ajuts d’alimentació, farmàcia i lloguer per a 33 persones refugiades en situació d’especial vulnerabilitat.
 
Des de 2018 fins al 2021 també hem col·laborat amb GAVI The Vaccine Alliance, i la seva Aliança Empresarial per a la Vacunació Infantil, que lluita contra la mortalitat infantil i ha aconseguit salvar 122 milions de vides infantils. Es tracta d'una col·laboració amb La Fundació Bill i Melinda Gates, i "La Caixa", que permet multiplicar per quatre qualsevol donació empresarial que busqui acabar amb la mortalitat infantil als països on les vacunes no són assequibles per la població.
 
Dins aquest àmbit humanitari, TRAC també col·labora per sisè any consecutiu amb l'organització Metges sense Fronteres, Premi Nobel de la Pau el 1999, que ha ajudat a milers de persones víctimes de desastres naturals, desplaçaments, epidèmies o conflictes armats, a fer front a problemes tan greus com la desnutrició infantil, i ha dotat d'assistència mèdica a dones durant el part o ha vacunat a nens contra la pneumònia, una de les principals causes de mortalitat infantil en moltes zones d'emergència o conflicte.
 
Un altre dels projectes amb què també ens enorgulleix haver col·laborat és amb l'Institut de Recerca de l'Hospital Vall d'Hebron i el seu Programa Comik d'Oncologia Pediàtrica, un programa pioner en l'àmbit del tractament dels tumors sòlids infantils. La necessitat de l'Hospital Vall d'Hebron d'incrementar la quantitat de donacions rebudes per seguir avançant en el desenvolupament i la investigació en el càncer infantil és un factor que ha motivat a TRAC a col·laborar i ajudar en la investigació mèdica local i internacional.
 
També des de 2021 donen suport a l'Acnur, l'entitat internacional que ofereix ajuda humanitària a refugiats i desplaçats que s'han vist obligats a deixar casa seva a causa de la violència, la persecució, la guerra o els desastres naturals i que tenen dret a buscar protecció i un lloc segur.
 

Infantesa vulnerable i educació

Dins l'àmbit educatiu, destaca el treball que l'entitat Somriures de Bombai realitza en la seva lluita pacífica contra la pobresa i pels Drets Humans en algunes de les zones més deprimides de l'Àsia com l'Índia, Bangla Desh i Nepal. L'eradicació del tràfic de persones i l'acció transformadora a través de l'accés a l'educació, la salut i el desenvolupament socioeconòmic són el marc principal dels seus projectes, que permeten a les comunitats que els lideren aconseguir canvis sostenibles. Des de 2021 que TRAC està al darrere d'aquests projectes, assegurant que el finançament econòmic arriba a temps per ajudar a aquells infants i joves en extrema vulnerabilitat que més ho necessiten.
 
A més, des del 2014 atorguem beques d'acollida als menors de les Cases Llar de Tijuana (Mèxic), una zona de gran problemàtica socioeconòmica de Centreamèrica, hem subvencionat una aula de psicomotricitat, un espai sòcio-emocional pels infants i joves del centre, i també hem ajudat a realitzar una ampliació d'aules per poder atendre més alumnes. Així mateix, hem col·laborat en el finançament per a la construcció d'un centre d'ensenyament secundari al Senegal. Ambdós, projectes educatius de la Fundació Educació Solidària, que a partir del 2022 ha passat a convertir-se en CAMINS Fundació Social Escola Pia.
 
També des del 2021 realizem donatius a UNICEF,  un programa de l'Organització de les Nacions Unides que proveeix ajuda humanitària i de desenvolupament a nens i mares en països en desenvolupament. També estem al costat dels projectes d'assistència a la infantesa internacional en zones de guerra i emergències a través de l'entitat Plan Internacional. I amb Ayuda en acción, l'organització de cooperació de dimensió internacional, donem suport a accions per millorar la vida dels més vulnerables.
 

Consciència social i drets humans

A més, hem donat suport a la Fundació Mambré, una entitat que treballa per acompanyar les persones sense llar en la seva lluita per un habitatge digne i per la seva inserció laboral i social. Conscients de la gran importància que significa tenir un sostre on viure, TRAC es va sumar a la seva campanya realitzant un donatiu que es va convertir en allotjament per a persones sense llar a la ciutat de Barcelona.
 
En motiu del nostre vintè aniversari, ens vam implicar amb les entitats socials que treballen per a col·lectius desfavorits del barri de Raval, ajudant-los en la rehabilitació dels seus locals. Un projecte d'iniciativa pròpia que vam dur a terme a través de la Fundació Tot Raval i que ens va permetre celebrar la història de la nostra empresa aprop d'un barri de Barcelona amb necessitats urgents.
 
També col·laborem amb Amnistia Internacional, entitat que actua en contra de la injustícia defensant els drets humans a tot el món i alça la veu en nom de tots els qui veuen amenaçades la seva llibertat i dignitat.
 

Compromís amb el medi ambient

Amb algunes d'aquestes entitats del barri de Raval ens mantenim vinculats, oferint periòdicament material restant que ja no necessitem a les nostres obres, perquè el puguin utilitzar en el manteniment dels seus locals. També cedim les lones de les nostres bastides, per reutilitzar donant-los un nou ús, de tipus social o convertint-les en material base per a la fabricació de bosses o roba. Una manera de protegir el medi ambient evitant la destrucció contaminant d'aquest material. Aquest projecte també va sorgir des de la pròpia empresa al 2017, i l'anomenem REutilització social TRAC. Durant el 2023 hem realitzat una donació de material informàtic que ja no utilitzem, 28 ordinadors model torre totalment ressetejats per una empresa especialitzada i 21 pantalles, a diverses entitats que conformen la Fundació Tot Raval i que el necessiten en el seu treball de gestió diari.
 
També posem la nostra atenció a la biodiversitat de la fauna protegida que habita la ciutat de Barcelona i que està estretament vinculada als edificis amb els que TRAC treballa. Així, el 2019 vam assistir a la Jornada Fauna protegida i edificis, organitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i d'aquí en va sorgir el nostre Decàleg de mesures a tenir en compte durant la rehabilitació d'edificis. Un pas més en la sensibilització per l'entorn que ens envolta.
 
Apart, des de 2021 des de TRAC donem suport a WWF, el Fons Mundial per la defensa de la natura, la major organització independent internacional dedicada a protegir la natura i els ecosistemes, i que té com a objectiu crear un món on la natura i les persones visquin en harmonia. També estem al costat de FAADA, la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals, que actúa a nivell local a Catalunya i que busca ser part d'un canvi de consciència que fomenti hàbits de vida sense crueltat animal i que avanci en la reconversió de les indústries cap a models més ètics en benefici dels animals, del planeta i de nosaltres mateixos.
 

Suport a la cultura

Tampoc ens oblidem de la cultura i el patrimoni arquitectònic, per això des de 2014 TRAC dóna el seu suport anual a l'Agrupació per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, que organitza les Jornades Internacionals d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic, una cita indispensable pels que tenim cura de l'arquitectura i el nostre patrimoni, o el Congrés Nacional sobre Ceràmica Nolla. Així mateix, no ens oblidem de donar suport també a les iniciatives del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Barcelona, ​​una entitat amb la qual estem vinculats des de fa molts anys, i amb qui hem col·laborat amb els seus Simposis sobre Rehabilitació anuals, i patrocinant els Actes del 75 aniversari del Col·legi o la publicació del seu Codi Deontològic.
 
 

 

×

Informació bàsica sobre Protecció de Dades referent al tractament de dades de persones que contacten amb nosaltres a través de la web

Responsable

TRAC REHABILITACIÓ D’EDIFICIS, S.L.

Finalitat

Atendre la seva sol·licitud rebuda a través del formulari de contacte (respondre a la consulta, elaboració de pressupost, etc.)

Legitimació

Consentiment de l'interessat

Destinataris

Es podran comunicar dades a encarregats de tractament, alguns d'ells de fora de la UE. Els encarregats de tractament de fora de la UE estan acollits a l'acord "EU-US Privacy Shield".

No es preveuen altres comunicacions de dades a tercers, excepte obligació legal.
 

Drets

Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.

Informació adicional

Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: Protecció de dades

 

×

Informació bàsica sobre Protecció de Dades referent al tractament de dades de persones que lliuren el seu CV per a treballar amb nosaltres

Responsable

TRAC REHABILITACIÓ D’EDIFICIS, S.L.

Finalitat

Gestió de currículums de persones interessades a treballar amb nosaltres

Legitimació

Consentiment de l'interessat 

Destinataris

 
Es podran comunicar dades a encarregats de tractament, alguns d'ells de fora de la UE. Els encarregats de tractament de fora de la UE estan acollits a l'acord "EU-US Privacy Shield".
 
No es preveuen comunicacions de dades a tercers, excepte obligació legal.
 

Drets

Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional

Informació adicional

Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: Protecció de dades