El diari econòmic líder mundial en espanyol, elEconomista.es, i l'empresa líder en Informació Comercial, Financera, sectorial i de Màrqueting, Informa, van celebrar el 28 de novembre passat de 2018 la primera edició de l'acte de lliurament dels Certificats a l'Excel·lència en Gestió Empresarial.
 
Un esdeveniment organitzat a l'Hotel Eurostars Madrid Tower al qual van acudir els representants de les companyies que van obtenir aquest reconeixement que avalua els resultats i l'estratègia de les empreses en la seva globalitat.
 

Només 21 de les 200 empreses avaluades van obtenir el certificat

 
Únicament 21 companyies van rebre el certificat, de les més de 200 empreses que van presentar les seves sol·licituds. I TRAC va ser una de les empreses que va reunir tots els paràmetres considerats com a necessaris per ser acreditada amb el certificat d'empresa Excel·lent en Gestió Empresarial. Aquest certificat es diferencia per la seva alta exigència en els paràmetres d'excel·lència en gestió empresarial, en un total de 10 variables amb 55 indicadors diferents.
 
Segons Juan Ortín Sonet, sotsdirector de DBK Informa: "L'objectiu d'aquestes certificacions és analitzar els resultats i l'estratègia de les empreses en la seva globalitat, analitzant variables com la solvència, rendibilitat, creixement, internacionalització, recursos humans, responsabilitat social corporativa (RSC ), satisfacció clients-qualitat, innovació, gestió del risc comercial i digitalització". A més defineix a una empresa excel·lent com "aquella que satisfà adequadament les necessitats dels seus accionistes, els clients, els empleats i la societat".
 
Aquesta iniciativa impulsada per elEconomista junt amb Informa té com a objectiu donar suport a les empreses, especialment a les petites i mitjanes, ja que aquestes representen el 99,8% del teixit empresarial espanyol, tal com va indicar Amador G. Ayora, director de elEconomista . "Aquests certificats neixen per acreditar la tasca i l'esforç que realitzen els petits i mitjans empresaris. Una cosa que està en línia amb l'ADN del nostre diari que vol impulsar i reforçar l'activitat que realitza aquest sector".
 
El procés d'obtenció dels certificats es va realitzar de la manera: els interessats van haver d'enviar, en primer lloc, un qüestionari amb el detall de les variables i indicadors analitzats, juntament amb diferents informes complementaris que acreditaven aquestes informacions. Després, un equip expert i especialitzat va contrastar aquestes dades amb la base de dades d'Informa.
 
Després de superar aquests requeriments, en el grup de petita empresa -els que registren una facturació anual inferior a 10 milions d'euros- van ser certificades 15 companyies: Activitats de Mudances i Gestions Operatives, Grup Amygo; Amusement Logic Societat Limitada; Biatrans SL; Blai Gabinet de Serveis SL; Bové I Gili Exhibitions SL; Decostudio Serveis Globals de Construcció SL; Distribucions Cerygres SA; Etiquetes Jufe SL; Formació Universitària SL; Imaweb 2000 SL; Itxasegur SL; Serveis Auxiliars Bony SL; Cafès La Mexicana; Trac Rehabilitació d'Edificis SL; i SG Freelance SL.
 
En la categoria mitjana empresa, és a dir, els que registren una facturació anual d'entre 10 i 50 milions d'euros, van ser premiades tres companyies: Activa Treball Canàries Empresa de Treball Temporal; Controlpack Systems; i Sumelec Navarra. I finalment, en la categoria de gran empresa, amb una facturació aual de més de 50 milions d'euros, van ser reconegudes tres companyies: Novartis Farmacèutica SA; Vueling Airlines SA; i Cosentino SAU.
 
 

Què aporta el certificat IeE?

 
L'IeE certifica com a Empresa Excel·lent en Gestió Empresarial i posa en valor les actuacions de les diferents direccions que integren una organització:
 
  • Suposa un reconeixement a la bona gestió de l'empresa, afavorint un millor entorn empresarial i unes relacions més duradores amb tots els interlocutors amb els quals es relaciona la corporació.
  • Augmenta la credibilitat de gestió amb les entitats financeres.
  • Facilita l'atracció de nous empleats i la fidelització dels actuals, ja que els treballadors estan més predisposats a treballar a l'empresa ja que l'obtenció del certificat d'excel·lència testifica haver superat una sèrie de paràmetres exigents.
  • Permet transmetre una imatge d'excel·lència, proporcionant un avantatge diferencial enfront de la competència.
  • Reforça la imatge de la marca, sent reconeguda com una empresa amb un alt nivell d'exigència en la seva gestió empresarial.
  • Consolida la confiança amb els clients, ja que suposa un reconeixement a la tasca de l'organització.

 

 


Descarrega el text complert
 

Font

Paraules clau

Serveis associats