RSC

Actuem davant l'emergència a Ucraïna

Suport als refugiats que fugen de la guerra

Comparteix

L'entitat humanitària Somriures de Bombai, dedicada i compromesa al treball per l'erradicació del tràfic de persones durant dècades a l'Índia, ha decidit aquest 2022 fer una actuació d'emergència directa i intervenir en el conflicte europeu, tot mobilitzant recursos a la frontera d'Ucraïna amb Polònia. I, evidentment, davant d'una emergència d'aquestes magnituds, la Creu Roja ja ha activat tots els seus dispositius per atendre als refugiats ucraïnesos que estan arribant al nostre país. TRAC ja està actuant al costat de les dues organitzacions.

Somriures de Bombai contra el tràfic de refugiats

Les prioritats de Somriures de Bombai en el conflicte ucraïnià són la prevenció de nous casos de tràfic de persones i la identificació de necessitats concretes que permetin la protecció de les víctimes potencials. És necessari actuar per continuar lluitant de manera pacífica contra la pobresa i des del convenciment que la pau és l'únic camí per avançar. 

Aquesta iniciativa emergent de Somriures de Bombai ha rebut el suport directe de Trac, amb qui ja hi ha un vincle i un compromís de suport envers la seva feina a les zones més deprimides de l'Àsia com l'Índia, Bangla Desh i el Nepal, on centren la seva acció en la lluita pacífica contra la pobresa i pels drets humans. En motiu de l'esclat del conflicte a Ucraïna, Trac ha decidit reafirmar el suport convençut a Somriures de Bombai enviant recursos cap a la zona fronterera d'Ucraïna amb Polònia.

Amb aquesta ajuda econòmica s'ha permès comprar materials i productes que responen a les necessitats reals de les persones que arriben cada dia a Polònia fugint de la guerra, ja que és la millor manera de centralitzar i optimitzar els recursos necessaris. I d'altra banda, s'han pogut organitzar els viatges amb autobús dels refugiats (la majoria dones i nens) d'una manera coordinada, perquè puguin arribar a Espanya.

Després de l'inici de la guerra declarada el 24 de febrer amb l'atac de Rússia a Ucraïna, l'Organització Internacional de les Migracions calcula que ja han fugit d'Ucraïna més de dos milions de persones. En funció del que duri el conflicte, les Nacions Unides estimen que aquest èxode massiu pot arribar fins a 5 milions de persones.

Aquest context reuneix totes les característiques perquè les xarxes de tràfic d'éssers humans actuïn i aprofitin la desesperació i la confusió dels qui fugen per captar noves víctimes d'explotació. Les fronteres amb els països veïns d'Ucraïna: Polònia, Hongria, Eslovàquia, Romania i Moldàvia són ara mateix zones d'Europa amb un perill altíssim que es produeixi un important augment de delictes relacionats amb el tràfic de persones.

Aquests dies, el fundador i director general de Somriures de Bombai, Jaume Sanllorente, comentava des de Cracòvia que el perfil de les persones que arriben des d'Ucraïna són persones més vulnerables, i per tant amb més risc de caure en mans de les xarxes de tràfic de persones, i ja són més de tres milions de persones les que han fugit d'Ucraïna. Per tot això, cal continuar donant suport a més persones perquè puguin buscar refugi amb garanties i evitar que caiguin en el perill del tràfic i de l'explotació. És imprescindible continuar rebent suport i donacions de particulars i empreses per aconseguir aquest propòsit. No sense expressar una vegada més la necessitat de posar fi a l'escalada bèl·lica, ja que l'únic camí possible per avançar és la pau.

 

Acompanyament als infants, dones i avis refugiats traslladats a Barcelona per Somriures de Bombai, amb el suport de Trac i altres empreses i particulars

 

Des de Somriures de Bombai s'acompanyaran aquestes famílies durant les properes setmanes, i durant tot el temps que sigui necessari per atendre les seves necessitats. S'han activat dispositius d'atenció sanitària i també de suport psicològic i els propers dies s'iniciaran tots els tràmits legals perquè puguin desenvolupar la seva vida de la millor manera possible.

 

Si vols ajudar als refugiats ucraïnesos de la mà de Somriures de Bombai, pots col·laborar tant a nivell particular com a empresa, tot contactant-los a través de la seva web. Qualsevol ajuda possible és poca:

https://www.sonrisasdebombay.org/

 

La Creu Roja sempre present a les emergències

Així mateix, TRAC també ha avançat el seu conveni de col·laboració anual amb l'entitat humanitària Creu Roja per poder atendre l'emergència dels refugiats ucraïnesos que entren al país, alhora que continua recolzant els col·lectius més vulnerables de la nostra societat que any darrera l'any es dirigeix ​​l'aportació de l'empresa.
 
Amb el desplaçament massiu de persones a altres països, totes les Creus Roges de països d'Europa (Eslovàquia, Romania, Rússia, Bielorússia, Moldàvia, Hongria Alemanya, Àustria, Itàlia, entre d'altres, i incloent-hi Espanya) s'estan abocant a l'acollida i assistència a les persones que arriben des d'Ucraïna, prestant atenció de primers auxilis, allotjament temporal, entrega d'aliments, aigua, articles de primera necessitat, assistència sanitària urgent, suport psicosocial, així com targetes SIM de telèfon perquè les persones puguin mantenir el contacte amb els familiars.
 
Estem davant del moviment més gran de persones a Europa des de la Segona Guerra Mundial, en què ja s'han comptabilitzat més de 3 milions de persones que han abandonat el seu país d'origen.
 
Creu Roja ha atès a Espanya prop de 15.000 persones provinents dels països afectats (65% dones) als dispositius d'atenció que té desplegats a les diferents comunitats autònomes, gràcies a més de 639 persones voluntàries.
 
A més, a través de les xarxes socials i el telèfon s'han atès més de 7.148 demandes, i mitjançant l'àrea de Socors s'han fet 3.369 mobilitzacions de persones des de les zones d'arribada fins als allotjaments temporals.
 
Pel que fa a l'atenció dels nens i nenes, els Equips de Sensibilització i Informació davant d'Emergències (ESIE) de la Creu Roja Joventut han acompanyat 2.663 menors.
 
A més, des de la Creu Roja Espanyola ja s'han enviat a Ucraïna 16.000 tendals aïllants plàstics, més de 5.100 kits de cuina i prop de 10.000 mantes. En col·laboració amb la Creu Roja Danesa, també s'han aportat més de 1.500 paquets d'aliments, més de 335 kits d'higiene, més de 700 sacs de dormir i 400 kits d'allotjament, assistència que es dóna en paral·lel al benestar emocional i la cobertura de les necessitats bàsiques que es detecten entre la població.

Per donar suport al treball de la Creu Roja a l'emergència d'Ucraïna, pots fer un donatiu a través de la seva web:

https://www2.cruzroja.es/colabora/haz-un-donativo

 

La dotació pressupostària anual continuada de TRAC als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), incloent les donacions i aportacions a entitats socials, està actualment al 7% del benefici de l'empresa, dels quals un 3% es destinen a donacions a entitats socials.

 

Acció d'emergència aliniada amb els ODS

Donant suport a Somriures de Bombai i a la Creu Roja per l'Emergència a Ucraïna, TRAC continua fent passos en el camí dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) plantejats per les Nacions Unides en l'Agenda 2030. L'ODS 16 per la defensa de la pau i la justícia i l'ODS 17 que proposa crear aliances per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible, són els dos objectius que TRAC fa realitat col·laborant en l'esforç de les dues organitzacions humanitàries pels refugiats ucraïnesos.

×

Informació bàsica sobre Protecció de Dades referent al tractament de dades de persones que contacten amb nosaltres a través de la web

Responsable

TRAC REHABILITACIÓ D’EDIFICIS, S.L.

Finalitat

Atendre la seva sol·licitud rebuda a través del formulari de contacte (respondre a la consulta, elaboració de pressupost, etc.)

Legitimació

Consentiment de l'interessat

Destinataris

Es podran comunicar dades a encarregats de tractament, alguns d'ells de fora de la UE. Els encarregats de tractament de fora de la UE estan acollits a l'acord "EU-US Privacy Shield".

No es preveuen altres comunicacions de dades a tercers, excepte obligació legal.
 

Drets

Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.

Informació adicional

Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: Protecció de dades

 

×

Informació bàsica sobre Protecció de Dades referent al tractament de dades de persones que lliuren el seu CV per a treballar amb nosaltres

Responsable

TRAC REHABILITACIÓ D’EDIFICIS, S.L.

Finalitat

Gestió de currículums de persones interessades a treballar amb nosaltres

Legitimació

Consentiment de l'interessat 

Destinataris

 
Es podran comunicar dades a encarregats de tractament, alguns d'ells de fora de la UE. Els encarregats de tractament de fora de la UE estan acollits a l'acord "EU-US Privacy Shield".
 
No es preveuen comunicacions de dades a tercers, excepte obligació legal.
 

Drets

Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional

Informació adicional

Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: Protecció de dades