RSC

Onze anys amb CAMINS Fundació Social Escola Pia

Suport a projectes educatius internacionals

Comparteix

Per onzè any consecutiu TRAC ha renovat el seu compromís amb els projectes de cooperació de CAMINS Fundació Social Escola Pia, confirmant de nou la seva col·laboració amb l'entitat educativa.

La vinculació de TRAC amb CAMINS, la Fundació Social de l'Escola Pia que en un inici duia el nom de Fundació Educació Solidària, es va iniciar l'any 2014 mitjançant la realització d'aportacions econòmiques al llarg de tres anys que van permetre que, juntament amb els donatius d'altres empreses i particulars, fós possible construïr un centre educatiu de secundària de Thiaroye (Senegal). Amb aquest nou edifici es va poder desdoblar tant el cicle de primària com el de secundària, oferint el cicle de batxillerat i, en definitiva, poder escolaritzar més joves a Thiaroye. Actualment l’escola té escolaritzats 600 alumnes (375 a primària i 225 a secundària).

A la població de Thiaroye hi viuen unes 350.000 persones, la major part en famílies en situació de pobresa i d'exclusió social. Aquesta situació de marginalitat afecta especialment els infants i els joves, més de la meitat dels quals no poden anar a escola per manca de places escolars i de recursos econòmics.

 

A partir del 2017, TRAC també va atorgar beques d'acolliment als menors que habiten les “cases llar” d'una zona de gran problemàtica socioeconòmica de Mèxic. TRAC va donar el seu suport perquè els menors tinguessin l'oportunitat de viure en un espai familiar i poguessin accedir a una educació. En aquest nou entorn es van afavorir els processos d’integració dels menors, es van atendre les seves necessitats més urgents, i se’ls va motivar i recolzar en el seu procés educatiu, aconseguint promoure les seves qualitats i capacitats. A la zona fronterera de Tijuana, CAMINS ja hi portava més de vint anys treballant-hi.

 

Al 2018 TRAC també va aportar fons destinats a les "Escuelitas de Tareas" de les ciutats de Tijuana i Mexicali, a Mèxic, un treball pedagògic i de vinculació amb les famílies que presentaven mancances econòmiques i socials més greus. Aquest és un projecte que els escolapis, a través de la Asociación Educación Solidaria a les Califòrnies, duen a terme a les zones de Tijuana i Mexicali.

Durant els darrers anys, ambdues ciutats, situades a la frontera amb els Estats Units, a la regió de la Baixa Califòrnia, havien crescut molt per l’atracció que desperta la possibilitat de creuar la frontera i trobar feina en territori americà. La població de les barriades populars (colònies) tenia greus mancances de tipus econòmic, social i de serveis, donant-se problemàtiques d’exclusió social degut a la presència de moltes bandes juvenils, al tràfic i consum de drogues, als petits furts o fins i tot a la prostitució infantil i juvenil.
 
La intervenció de tipus educatiu esdevingué un element facilitador en els processos d’integració i incorporació social. Les necessitats de la població eren cada cop més grans i les solucions cada cop més escasses degut a què el gran volum de població (ambdues ciutats no tenien ni cent anys d’existència i ja arribaven al voltant d’un milió d’habitants) dificultava poder atendre moltes de les necessitats.
 
L’objectiu era complementar la tasca que es realitzava des de l’escola. A més de ser un espai per ajudar els infants que cursaven la primària a resoldre les seves tasques escolars, el centre volia endegar un treball pedagògic, d’animació de la lectura, i que incentivés la relació entre ells. Aquesta intervenció també volia incorporar joves de la zona per realitzar un treball voluntari a les “escuelitas” i promoure la relació amb les famílies. Un desplegament de petites accions que pretenien “recuperar” els nens del carrer en els espais no escolars i establint un lligam amb les famílies destacant els aspectes educatius d’aquest tipus de relació.

 

Així mateix, al 2019 TRAC va col·laborar amb les missions escolàpies de "Las Californias" en el projecte consistent en la realització d’una pista esportiva per a l’Instituto José Calasanz de Mexicali.

L'any 2020 es va dur a terme l’agermanament amb l’Instituto José Calasanz de Mexicali, amb l'objectiu de poder subvencionar una aula de psicomotricitat i un espai sòcio-emocional pels infants i joves que acull el centre. El 2021, l'objectiu va ser realitzar una ampliació de dues aules més per poder atendre els alumnes de 5è i 6è, una sala de mestres, uns banys i complir amb la normativa antisismes a l'escala del centre. Durant el 2022, i coincidint amb el canvi de nom de la Fundació Educació Solidària per CAMINS Fundació Social Escola Pia, es va continuar l'agermanament amb l'Instituto José Calasanz, amb la finalitat de seguir participant en el projecte iniciat l'any anterior: l'ampliació d'espais per a l'alumnat de 5è i 6è de primària. Durant el 2023, es va continuar subvencionant el mateix projecte fins a donar-lo per acabat.

 

Si vols conèixer millor la feina que es fa des de CAMINS Fundació Social Escola Pia:
 
 

Col·laboració aliniada amb els ODS

Donant suport a CAMINS Fundació Social Escola Pia, TRAC segueix el camí marcat pels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) plantejats per les Nacions Unides en l'Agenda 2030. L'ODS 4, sobre el dret a rebre una educació de qualitat, i l'ODS 17, que proposa crear aliances per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible, són els dos objectius que TRAC afavoreix formant part dels projectes educatius internacionals de CAMINS Fundació Social Escola Pia.

 
×

Informació bàsica sobre Protecció de Dades referent al tractament de dades de persones que contacten amb nosaltres a través de la web

Responsable

TRAC REHABILITACIÓ D’EDIFICIS, S.L.

Finalitat

Atendre la seva sol·licitud rebuda a través del formulari de contacte (respondre a la consulta, elaboració de pressupost, etc.)

Legitimació

Consentiment de l'interessat

Destinataris

Es podran comunicar dades a encarregats de tractament, alguns d'ells de fora de la UE. Els encarregats de tractament de fora de la UE estan acollits a l'acord "EU-US Privacy Shield".

No es preveuen altres comunicacions de dades a tercers, excepte obligació legal.
 

Drets

Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.

Informació adicional

Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: Protecció de dades

 

×

Informació bàsica sobre Protecció de Dades referent al tractament de dades de persones que lliuren el seu CV per a treballar amb nosaltres

Responsable

TRAC REHABILITACIÓ D’EDIFICIS, S.L.

Finalitat

Gestió de currículums de persones interessades a treballar amb nosaltres

Legitimació

Consentiment de l'interessat 

Destinataris

 
Es podran comunicar dades a encarregats de tractament, alguns d'ells de fora de la UE. Els encarregats de tractament de fora de la UE estan acollits a l'acord "EU-US Privacy Shield".
 
No es preveuen comunicacions de dades a tercers, excepte obligació legal.
 

Drets

Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional

Informació adicional

Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: Protecció de dades