resum

La Guia sobre Declaració Ambiental de Producte i Càlcul de Petjada de Carboni realitzada per la Direcció General d'Indústria, Energia i Mines juntament amb la Fundació de l'Energia de la Comunitat de Madrid, aborda la importància de comunicar i reduir l'impacte de productes, serveis i empreses de forma objectiva i rigorosa.

L'objectiu d'aquesta guia és exposar l'estat de l'art, descriure les metodologies, i donar a conèixer casos d'èxit sobre la implementació de serveis com l'Ecodisseny, les Declaracions Ambientals de Producte (DAP), la petjada de carboni, o la Comptabilitat ambiental en empreses. I és que els beneficis derivats d'aquesta filosofia empresarial permeten reduir l'ús de matèria i energia, augmentar el valor afegit dels seus productes i serveis, ajudar a obrir nous mercats, i millorar la imatge corporativa de l'empresa.

L'abast de la informació tractada en la guia cobreix tant a grans empreses multinacionals líders en el seu sector, com a PIMES i centres de recerca, de manera que s'abasta un ampli espectre socioempresarial amb les últimes novetats en harmonització en sistemes de DAP.

 

Paraules clau

Serveis associats