resum

La segona part de les jornades de Rehabilita 2019 duia per títol La revitalització de les ciutats i la va presentar Jonathan Garcia, director de l’Àrea Tècnica del Caateeb. Va arrencar amb les ponències de Julian Briz de PrONatur i Andreu Massoni d’aSeSCuVe, parlant-nos de la naturalització de les ciutats, dels seus edificis i dels seus espais urbans, amb exemples de jardins verticals i de cobertes d’aparcaments a l’Eixample, reconvertides en espais verds.

Aquestes làmines verdes que substitueixen les superfícies pètries contribueixen a la millora en demanda energètica i en emissions a l’atmosfera i contribueixen a la biodiversitat. Si el manteniment d’aquestes làmines verdes, a més, es fa amb aigües grises reciclades o amb aigua de pluja acumulada, encara millor!

També hi van intervenir Robert Mas, enginyer de JG Ingenieros i Lídia Calvo en representació d’eIxVerD, una empresa social que promou la sostenibilitat dels nuclis urbans amb propostes per a la millora de la qualitat de la vida urbana i sensibilització per concertar l’acció per fer front al canvi climàtic.

 

 

Paraules clau

Serveis associats