Vídeo
Abans de la intervenció, el vestíbul mostrava diverses capes de pintura, incloent pintura plàstica, que ocultaven una capa més fosca i antiga. Sota aquesta capa final es trobava el parament original, un estuc llis amb especejament de color siena que s'estenia de manera uniforme per tots els paraments verticals i sostres.
La intervenció, tant a l'altar com en els paraments i els sostres de volta, ha consistit en un sanejat superficial meticulós. S'ha procedit a decapar les diferents capes de pintura fins a arribar a la base ferma de l'estuc original. Aquest procés ha inclòs tècniques de decapat mitjançant mètodes físics, que han eliminat les capes de pintura deteriorades i soltes, i l’aplicació de químics, amb decapant biodegradable. Després, s'ha realitzat una neteja exhaustiva per deixar els paraments completament lliures de residus químics, preparant-los per a l'aplicació de la capa d'acabat.
Les zones que presentaven signes de deteriorament han estat reparades puntualment amb morter de calç i guix. Un cop finalitzat el decapat i el sanejat dels suports, s'ha aplicat l'acabat final de color utilitzant el sistema KEIM Restauro, un revestiment a base de sol-silicats que no només aporta un acabat de color, sinó que també actua com a protector contra la humitat exterior, permetent alhora la transpiració del parament original.
Aquesta obra de restauració busca recuperar i preservar la bellesa i la integritat arquitectònica del vestíbul, tot mantenint la seva importància històrica.
En la restauració de paraments, es van decapar en sec els paraments pintats, cercats i mènsules, es van reparar esquerdes a la superfície i es va restaurar la base d'estuc. També es van reparar elements petris, incloent cercats i mènsules, i es va rejuntar per obtenir una aparença uniforme. Les cornises es van reparar puntualment i els elements petris de la tribuna es van restaurar, amb el reestucat de paraments, lesenes i cornises, i una veladura final per un acabat perfecte.
A l'hora d'iniciar aquest projecte de rehabilitació, un dels objectius principals va ser minimitzar les molèsties als clients en els accessos al centre comercial. Per això, es va instal·lar un sistema de bastida que va permetre mantenir l'amplitud de la porta d'entrada a la cantonada de Plaça Catalunya i el Carrer Fontanella. I a les façanes rectes, una bastida suspesa des de la coberta va reduir l'impacte sobre la circulació de vianants i la visibilitat dels aparadors.Als trams de façana corba, on es necessitava una bastida en planta baixa, les potes de suport es van col·locar a cada costat de la marquesina, creant un passadís ampli per als vianants i minimitzant l'impacte estètic i les molèsties als clients.
A l'edifici de Casanova 3-7 hem completat la primera fase de la renovació de la façana principal utilitzant pedra artificial GRC (Glass Reinforced Concrete), un material molt resistent a les condicions climàtiques adverses, ideal per a façanes exposades a la intempèrie. Tot i la seva gran durabilitat, el GRC és més lleuger que la pedra natural, reduint la càrrega sobre l'estructura de l'edifici. A més, les pedres de GRC es poden fabricar en una àmplia varietat de formes i colors, permetent una gran flexibilitat en el disseny arquitectònic. La façana renovada amb GRC ofereix una aparença moderna i elegant, augmentant el valor estètic de l'edifici.
El procés tècnic de renovació de la pedra artificial als balcons de Casanova 3-7 va començar amb la retirada completa de la pedra artificial original, que es trobava en estat de deteriorament avançat. Es va retirar un muret de 20 cm al frontal de les terrasses, seguit del picat, l'armat i el reforç del cantell del forjat. Posteriorment, es va realitzar un encofrat amb formigó per assegurar una base sòlida i estable. La casa Ubasart, especialista en la fabricació de GRC, va prendre mesures exactes i va produir les peces segons un plànol aprovat per l'arquitecte del projecte. Les pedres van arribar numerades i preparades per a una col·locació precisa. Després de la col·locació de les pedres de GRC, aquestes van ser netejades i rejuntades amb una massilla de poliuretà especial, Sicaplex Facade, per assegurar una bona cohesió i estètica.
El resultat final és una façana renovada que no només millora l'aparença de l'edifici, sinó que també incrementa la seva durabilitat i eficiència. Confia en TRAC per a les teves necessitats de renovació de façanes. Amb el nostre compromís per la qualitat i la innovació, assegurem resultats excel·lents que augmentaran el valor i l'atractiu del teu edifici.
A TRAC tenim molt present que la rehabilitació energètica és una mesura clau per a la transició cap a una economia més sostenible i eficient en l'ús dels recursos per una societat més justa amb el planeta. Per això realitzem una aposta clara per incrementar les intervencions d'aquest tipus en els edificis de la nostra ciutat i les seves rodalies. Per treballar plegats en un futur més sostenible.
Esperem que aquest vídeo sigui una eina més que ens faciliti difondre, convèncer i augmentar les rehabilitacions energètiques, tan necessàries com imprescindibles.
Instal·lacions de GRC a façanes
Rehabilitacions pel sector empresa
A TRAC coneixem les virtuds d'aquest material i les enormes possibilitats que ofereix en el món de la rehabilitació. L'aplicació d'aquestes tecnologies de prefabricació de microformigó reforçat amb fibra de vidre permet obtenir resultats sorprenents en façanes que demanen una aparença pètria, sense sobrecàrregues innecessàries per a l'estructura de l'edifici.
La lleugeresa dels panells repercuteix de manera positiva sobre el disseny i la instal·lació de les peces i les estructures que suporten el GRC. La seva alta resistència mecànica, sobretot a la flexió i l'impacte, és un altre dels seus beneficis davant d'altres materials.
