RSC

Vint anys de TRAC

Celebració amb iniciativa RSC

Comparteix

El 2016 vam celebrar el vintè aniversari de TRAC. Des dels nostres inicis vam anar creixent i ens hem consolidat fins a ser el que som avui: una empresa de rehabilitació i restauració d’edificis estretament vinculada a la ciutat de Barcelona i rodalies.
 
Hem recorregut i seguim recorrent la història d’aquesta gran ciutat a través dels seus edificis, preservant-ne el seu valor arquitectònic i patrimonial, i ajudant a fer-la més segura i més comfortable.
 
Vint anys i més de 1.500 obres de rehabilitació i restauració d’edificis: comunitats de propietaris, mancomunitats, empreses i gestores de patrimonis, propietats verticals, promotores d’habitatges, edificis corporatius de sectors especialitzats (hoteler, hospitalari, educatiu, grans marques de retail, edificis públics, patrimoni històric...). Edificis petits, grans, singulars, gratacels, zones comunes, urbanitzacions, pàrquings i reptes de tots els nivells. Cada obra amb la seva dificultat, la seva gent i els seus compromisos, cadascuna iniciada amb la voluntat d’entendre l’edifici i les persones i donar solucions als seus requeriments, sempre des de la sensibilitat i la cura en les pràctiques de rehabilitar i restaurar.
 
Al llarg d’aquests anys també hem conegut entitats que treballen de manera exemplar per la gent que més ho necessita, com ara la Creu Roja, a qui donem suport des de fa temps en l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil i el Projecte de Pobresa Energètica, o GAVI Alliance, amb qui col·laborem en l'Aliança Empresarial per la Vacunació Infantil, o la Fundació Educació Solidària i els seus projectes de construcció d'un centre d'educació secundària al Senegal.
 
És per això que per celebrar el nostre vintè aniversari vàrem voler compartir allò que sabem fer, que és rehabilitar, atenent les necessitats urgents de rehabilitació de quatre entitats socials de l’entorn multicultural del Raval i Ciutat Vella, i vinculades a la Fundació Tot Raval.
 
Quatre nous projectes de col·laboració social per una celebració!
 
Moltes gràcies per ser-hi!
 

Ho vam celebrar ajudant a rehabilitar entitats socials del Raval

A través de la Fundació Tot Raval, una plataforma que agrupa 60 associacions, institucions, persones i empreses vinculades al Raval, vam poder contactar amb quatre entitats socials que tenien necessitats de rehabilitació als seus locals:
 
Impulsem
Verdallar
Forn de teatre Pa'tothom
Immigració USOC
 
Vam visitar aquestes entitats, vam conèixer la seva història i el què feien, vam entendre la importància de la seva inestimable tasca i ens vam comprometre a ajudar-los a rehabilitar els seus locals perquè puguessin seguir treballant en millors condicions.
 

La Fundació Tot Raval impulsa projectes referents a la convivència i la cohesió social, el treball en xarxa, la participació ciutadana, l’educació, l’ocupació, el foment de l’associacionisme comercial, la dinamització econòmica i la cultura, entre d’altres, per tal de contribuir a fer un barri inclusiu, dinàmic i compromès.

 

 

Quatre projectes de rehabilitació

1. IMPULSEM

Qui són?

Impulsem són una cooperativa d ́iniciativa  social i sense ànim de lucre que desenvolupen accions de caràcter integrador en els àmbits educatiu, social, laboral i de formació permanent. S’adrecen preferentment a col·lectius en risc d’exclusió social i el 70% de la població que atenen són joves de fracàs escolar.
 

Necessitats de rehabilitació

Solucionar problemes d’humitats i d’entrada d’aigua de les claraboies i finestres del seu local al carrer Tàpies 6.

Quines intervencions vam fer?

 • Segellar vidres i possibles zones de fuita d’aigua de tres claraboies (1,30 x 2m aprox.).
 • Desembussar el caneló de recollida d’aigües de coberta.
 • Solucionar l’entrada d’aigua a finestra que dóna a l’accés a l’escala de cargol interior.
 • Revisar estanqueïtat de finestres de sala del primer pis, (5-6 ml) i pintar finestres (esmalt). Fer funcionals les finestres bloquejades pel seu estat de deteriorament i col·locar neoprè per provocar tancament estanc.


2. VERDALLAR

Qui són?

Verdallar són una empresa d'inserció laboral, sense ànim de lucre, creada per la Fundació Benallar, per atendre els sectors més desfavorits de la societat i amb una visió ecològica de la vida i del treball. L'activitat de Verdallar és produir, comercialitzar i distribuir productes d'alimentació ecològics.
 

Necessitats de rehabilitació

Realitzar instal·lació elèctrica al seu local magatzem del carrer Joaquim Costa 63.

Quines intervencions vam fer?

 • Instal·lació de 2 punts de llum (pantalles fluorescents) i 1 endoll per cada espai, dels quatre que conformen el local.
 • Preparar butlletí per poder donar d’alta la llum.


3. IMMIGRACIÓ USOC

Qui són?

Àrea d’Immigració de la Unió Sindical Obrera de Catalunya que acull a persones immigrades del barri oferint-los cursos d’immersió lingüística, assessorament legal, informàtica.

Necessitats de rehabilitació

Arreglar els banys de la seva seu ubicada al carrer Sant Pacià 9.

Quines intervencions vam fer?

 • Substitució de dos vàters, per vàters de motxilla.
 • Comprovació del baixant i segellat, si cal, més tancament de calaix amb Pladur. -Eliminació d’urinari d’homes i eliminació d’elements i instal·lacions obsoletes. -Adequació de 2 lavabos i canvi de rajoles en mal estat.
 • Pintura de sostres i parets.
 • Neteja del terra.
 • Tapat de reixeta del terra del lavabo.
 • Extracció de pals de banderoles de façana principal.
 • Extracció de l'aparell d'aire acondicionat de la façana principal.


4. FORN DE TEATRE PA’TOTHOM

Qui són?

 

Forn de teatre Pa'tothom és una entitat especialitzada en Teatre de l'Oprimit amb el que desenvolupa diferents projectes per a la defensa dels Drets Humans, la lluita per a l'eradicació de pràctiques que generen exclusió social i en la cerca de models socials alternatius. També ha desenvolupat la seva escola amb línies pedagògiques pròpies.

Necessitats de rehabilitació

Solucionar els problemes d’humitats que afecten una paret del seu local als baixos del carrer la Lluna 5.

Quines intervencions vam fer?

 • Repicar les zones humides de guix de la paret intermitja de càrrega, colindant al pati.
 • Trasdossat de Pladur a paret intermitja de càrrega (4,5 x 2,5m). Moviment d’endolls i d’interruptors. Pintura.
 • Arranjament del marc de porta de ferro i pintura.
 • Repicat i arrebossat amb Porosan (Keim) i pintat als silicats de zona de sòcol (5 x 1m).

 

 

 

Col·laboració alineada amb els ODS

Donant suport a aquestes entitats socials, TRAC dóna un nou pas en el camí dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) plantejats per les Nacions Unides a l'Agenda 2030. L'ODS 1, sobre la fi de la pobresa, l'ODS 4, d'educació de qualitat, l'ODS 8 sobre el treball decent, l'ODS 10, de reducció de les desigualtats, l'ODS 11, de ciutats sostenibles, l'ODS 15, de vida d'ecosistemes terrestres, i l'ODS 17, que proposa crear aliances per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible, són els set objectius que TRAC afavoreix formant part dels projectes d'aquestes entitats de barri de Raval de Barcelona.
 
 
 
 
 
×

Informació bàsica sobre Protecció de Dades referent al tractament de dades de persones que contacten amb nosaltres a través de la web

Responsable

TRAC REHABILITACIÓ D’EDIFICIS, S.L.

Finalitat

Atendre la seva sol·licitud rebuda a través del formulari de contacte (respondre a la consulta, elaboració de pressupost, etc.)

Legitimació

Consentiment de l'interessat

Destinataris

Es podran comunicar dades a encarregats de tractament, alguns d'ells de fora de la UE. Els encarregats de tractament de fora de la UE estan acollits a l'acord "EU-US Privacy Shield".

No es preveuen altres comunicacions de dades a tercers, excepte obligació legal.
 

Drets

Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.

Informació adicional

Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: Protecció de dades

 

×

Informació bàsica sobre Protecció de Dades referent al tractament de dades de persones que lliuren el seu CV per a treballar amb nosaltres

Responsable

TRAC REHABILITACIÓ D’EDIFICIS, S.L.

Finalitat

Gestió de currículums de persones interessades a treballar amb nosaltres

Legitimació

Consentiment de l'interessat 

Destinataris

 
Es podran comunicar dades a encarregats de tractament, alguns d'ells de fora de la UE. Els encarregats de tractament de fora de la UE estan acollits a l'acord "EU-US Privacy Shield".
 
No es preveuen comunicacions de dades a tercers, excepte obligació legal.
 

Drets

Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional

Informació adicional

Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: Protecció de dades