Magatzem logístic destinat a emergències de la Creu Roja
 
Aquest 15 de novembre tota la plantilla TRAC ha realitzat una visita al Centre Logístic Humanitari de la Creu Roja Catalunya, ubicat a la localitat de Sant Martí de Tous. Ha estat una visita emmarcada en el treball de responsabilitat social corporativa que l'empresa porta realitzant des de fa anys amb entitats socials nacionals i internacionals. El vincle de TRAC amb la Creu Roja ja fa gairebé una dècada que va començar a créixer, amb el compromís ferm de continuar col·laborant amb els projectes locals que més necessitats presenten.
 
A finals de l'any passat TRAC va rebre el reconeixement de la Creu Roja com a empresa socialment responsable per la seva tasca promovent la solidaritat i el benestar social a través de la seva col·laboració continuada en diferents projectes de l'entitat humanitària:
 
 • Aliança Humanitària per l’Alimentació Infantil.
 • Projecte de Vulnerabilitat energètica.
 • Atenció integral a persones sense llar.
 • Programa d’Acollida i Integració de la població refugiada.
 
Ara, per tal de poder conèixer en primera persona la feina directa que la Creu Roja Catalunya realitza, hem realitzat una visita amb tota la plantilla al nou Centre Logístic Humanitari de la Creu Roja, un centre de divulgació i sensibilització, que té la missió de ser un Hub en temes humanitaris i d'emergències. Un espai on es rendeixen comptes i es dóna a conèixer la traçabilitat de l'acció de la Creu Roja a nivell internacional, nacional i local.
 
Al Centre Humanitari es combinen diversos objectius:
 
 • Logística humanitària, tant nacional com internacional.
 • Emmagatzematge i distribució de productes i ajuts bàsics per a la població vulnerable.
 • Logística d’emergències nacionals i internacionals.
 • Espai de sensibilització i d’educació per al desenvolupament per a centres educatius i per al voluntariat corporatiu.
 • A més, hi ha 4 magatzems territorials a cada demarcació per actuar des de la proximitat.
 
La visita que des de TRAC hem realitzat al Centre Humanitari, ha constat de diverses parts:
 
 • Una presentació inicial per conèixer el projecte i com s'organitza la Creu Roja.
 • La visita del president de la Creu Roja Catalunya, el sr. Josep Quitet, per saludar directament a tot l'equip TRAC al complet.
 • Un recorregut pel Centre Humanitari, per tal de conèixer: el Magatzem d'Ajuda Humanitària en Emergències Internacionals i els Equips de Resposta Immediata en Emergències (Nacional).
 • Finalment, la realització d'una activitat de voluntariat realitzant tasques logístiques, de classificació i separació de roba infantil per atendre a infants en casos d'emergències i realitzar donatius de roba com a producte de primera necessitat en projectes vinculats a la infància.
 
Ha estat una experiència personal molt enriquidora, que de la mà de la Creu Roja ens ha permès ubicar-nos a primera línia del què significa l'acció social realitzada pels milers de voluntaris que mouen esforços per ajudar als col·lectius més vulnerables de la societat, tant en l'àmbit nacional com internacional.
 
L'equip TRAC realitzant tasques de voluntariat de classificació de roba infantil destinada a emergències

 

Al centre, el president de la Creu Roja Catalunya, sr. Josep Quitet i el gerent de TRAC, Francesc Mañas, amb la plantilla TRAC.
 
 

La Creu Roja

La Creu Roja representa el moviment humanitari, ciutadà i independent més gran del món. Fa 157 anys que col·labora amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribi a totes les persones en qualsevol lloc i en tot moment i circumstàncies.

A Espanya, la Creu Roja compta amb més de 250.000 persones voluntàries i més de 1.400 punts d'atenció a tot el territori, que permeten atendre anualment més de 4 milions de persones a tot el país, de les quals més de 1,7 milions són ateses des de programes socials. Tot això amb el suport de prop d'1,4 milions de socis, empreses i aliats a tots els sectors de la societat.

 
Si vols conèixer millor l'entitat i col·laborar en algun projecte:
 

La força del voluntariat 

Un quart de milió, és a dir, 250.000 persones, formen part actualment del voluntariat de la Creu Roja a Espanya, que fa que aquest sigui un dels seus principis fonamentals. Els voluntaris són família, ànima, motor i força de la Creu Roja. Una simple dada per il·lustrar-ho: al 2020 l'Organització va experimentar l'increment anual més alt de persones voluntàries des que hi ha registres. El voluntariat està més viu que mai.
 
Hi ha mil maneres de fer voluntariat a la Creu Roja. Descobreix-les:
 
 
 

Acció aliniada amb els ODS

Realitzant aquesta activitat amb l'entitat humanitària de la Creu Roja, TRAC continua treballant en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). L'ODS 1 sobre la fi de la pobresa, l'ODS 10 sobre la reducció de les desigualtats, i l'ODS 17, que proposa crear aliances per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible, són els tres objectius que TRAC afavoreix formant part dels projectes de la Creu Roja.


 

Paraules clau