Durant aquestes setmanes d'incertesa sanitària degut a la pandemia de la Covid-19, a TRAC hem realitzat una donació a la Fundació Tot Ravaluna plataforma que agrupa 60 associacions, institucions, persones i empreses vinculades al barri del Raval. La Fundació Tot Raval impulsa projectes referents a la convivència i la cohesió social, el treball en xarxa, la participació ciutadana, l’educació, l’ocupació, el foment de l’associacionisme comercial, la dinamització econòmica i la cultura, entre d’altres, per tal de contribuir a fer un barri inclusiu, dinàmic i compromès.
 
En aquests moments l'entitat està fent front a un canvi de seu social per poder acollir més activitats de convivència social, a la vegada que està absorvint una gran part de les conseqüències socials que estan patint les famílies del barri degut a la pandemia. La donació de TRAC ha anat dirigida a intentar paliar aquesta situació d'emergència social del barri i a donar suport a les obres interiors de la nova seu.
 
Nova seu social de la Fundació Tot Raval a la Plaça d'Aureli Capmany

 

El vincle de TRAC amb la Fundació Tot Raval

 
Des de TRAC ja fa anys que ens sentim vinculats a la Fundació Tot Raval. Amb ells vam decidir celebrar el nostre vintè aniversari com a empresa, compartint la nostra il·lusió amb ells, oferint-nos a ajudar a aquelles entitats del barri que necessitaven ajuda per a millorar els seus locals. Quatre entitats van acollir la nostra proposta i vam posar-nos mans a l'obra. Les entitats socials Impulsem, Verdallar, Forn de teatre Pa'tothom i Immigració USOC tenien necessitats urgents de rehabilitació de les seves seus. 
 
Vam anar a visitar aquestes entitats, vam conèixer la seva història i el què feien, vam entendre la importància de la seva inestimable tasca i ens vam comprometre a ajudar-los a rehabilitar els seus locals perquè puguessin seguir treballant en millors condicions:
 
 
El vincle de TRAC amb la Fundació Tot Raval i totes les entitats del barri que l'aglutinen és important per a nosaltres. Ara el barri es troba amb greus problemes socials i per això també volem donar-los suport fent difusió d'aquestes necessitats urgents i que han donat forma a la Campanya #sumapelraval.
 
Esperem que aquesta campanya tinguin ressò més enllà de TRAC i entre tots puguem ajudar a aquells que més ho necessiten i que tant aprop nostre estan.
 
 

Campanya de recaptació de fons per les famílies del barri #sumapelraval

 
Degut a la crisi ocasionada per la COVID-19, moltes persones i famílies del barri no poden cobrir les seves necessitats més bàsiques. Diverses xarxes ciutadanes i entitats socials del Raval treballen des de l’inici de la pandèmia donant resposta a aquesta emergència, però la demanda augmenta exponencialment dia rere dia, i malauradament es preveu que s’allargarà en el temps.
 
Per tal de fer costat a aquesta tasca imprescindible al barri, i de manera extraordinària, més de 70 organitzacions del Raval estan impulsant la campanya #sumapelraval, amb la qual volen recaptar fons que serveixin per comprar aliments, productes de neteja i d’higiene personal i material escolar
 
Les donacions - que es podran realizar amb targeta, Bizum o transferència bancària - es canalitzaran a través de la página web https://sumapelraval.org/, en la qual també hi ha indicacions per fer donació directa d’aliments o productes d’higiene personal o de neteja i sobre diferents punts de recaptació del barri.
 
Aquests productes s’entregaran a diverses xarxes i entitats a través del Banc de Recursos Mancomunats de Ciutat Vella per a que els facin arribar a les famílies que ho sol·licitin.
 

 

Ajuda a donar un cop de mà al barri sumant-te a la seva campanya!:
 
 

Acció aliniada amb els ODS

Amb aquesta acció d'emergència de responsabilitat social corporativa, TRAC referma a la vegada el seu compromís ferm amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, tot seguint els principis de l’ODS 1 d'erradicar la pobresa, l'ODS 2 d'aconseguir arribar a la fam zero, i amb l’ODS 17 que proposa crear aliances per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible. En moments de crisi com aquest cal seguir més que mai els principis de sostenibilitat i solidaritat que ens permetran, amb l'ajuda de tots, aconseguir construïr un món millor.


 

Paraules clau