Del 6 al 8 d'abril de 2017 va tenir lloc el II Congrés Nacional sobre Ceràmica Nolla, organitzat pel COAC, l'Associació d'Arquitectes per la Defensa en el Patrimoni Arquitectònic, la UPC, ARAE i CIDCeN. TRAC va patrocinar el congrés per tal de donar suport a la tasca patrimonial de l'AADIPA i per participar en la difusió de la importància del mosaic Nolla.
 
Al 1860 apareix en l'horta de Meliana (València, Espanya), un conjunt fabril que tindrà un impacte, en tots els àmbits, fonamental. La Fàbrica de Mosaics Nolla, creada per Miguel Nolla Bruixet, va produir una ceràmica d'alta qualitat per a la realització de luxoses composicions decoratives utilitzades com paviments, sòcols, o per fer elements de decoració de façanes.
 
Des de l'any 2010 es duen a terme treballs d'investigació entorn a aquesta fàbrica, a la ceràmica, i també al Palauet Nolla, un edifici tan emblemàtic com desconegut, símbol d'aquesta excepcional indústria.
 
 
 

Col·laboració alineada amb els ODS

Donant suport a les iniciatives del COAC, TRAC dóna el seu suport als principis declarats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides en la seva Agenda 2030. L'ODS 11, sobre protegir el patrimoni cultural del món, i l'ODS 17, que proposa crear aliances per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible, són els dos objectius que TRAC afavoreix col·laborant amb les propostes del COAC.
 

 

Font

Paraules clau

Serveis associats