Des de fa 41 anys, l'Agrupació per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) de Col·legi d'Arquitectes de Catalunya organitza el Curset: Jornades Internacionals sobre la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic. Es tracta d'unes de les jornades d'estudi de el patrimoni arquitectònic de major trajectòria d'Europa, i que han assolit un gran prestigi i projecció.
 
Aquest any, del 12 al 15 de desembre del 2019, s'ha celebrat la XLII edició, amb el títol "Patrimoni arquitectònic educatiu. La restauració i intervenció en els espais d'aprenentatge històrics. Reptes i oportunitats". L'objectiu d'aquesta edició ha estat generar un debat i reflexió sobre la necessària posada en valor d'aquest tipus de patrimoni: edificis escolars i universitaris, des de la seva relació amb la ciutat fins als espais interiors, a nivell local i internacional. Les jornades buscaven, d'una banda, entendre com els processos de transformació (o fins i tot d'abandonament) als quals es troben sotmesos han influït en els seus valors i, de l'altra, analitzar casos de restauració i intervenció en què s'han convertit en un valor pedagògic actiu.
 
Per aconseguir aquests objectius, s'ha ofert l'aportació d'especialistes tant de l'àmbit local i nacional com internacional, que pertanyen a diferents camps professionals relacionats amb la temàtica.
 
TRAC patrocina per sisè any consecutiu les jornades de Patrimoni de l'AADIPA, una cita inevitable per a tots aquells que estan interessats en el patrimoni arquitectònic del nostre país i de la resta de món, analitzat des de la mirada tècnica d'arquitectes i especialistes en la matèria. Una gran oportunitat per apropar-nos a la història i l'arquitectura, i un compromís amb el qual TRAC se sent molt orgullós de col·laborar.

 

Col·laboració alineada amb els ODS

Donant suport a les iniciatives de l'Agrupació per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic de COAC, TRAC dóna el seu suport als principis declarats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides en la seva Agenda 2030. L'ODS 11, sobre protegir el patrimoni cultural de l'món, i l'ODS 17, que proposa crear aliances per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible, són els dos objectius que TRAC afavoreix col·laborant amb les propostes de l'AADIPA.
 

 


Ver el programa del curso Patrimoni arquitectónico educativo
 

Font

Paraules clau