TRAC renova la seva col·laboració amb GAVI, la gran Aliança Empresarial per a la Vacunació Infantil que ja ha salvat a més de 122 milions de vides infantils des de la seva creació. Es tracta d'un nou compromís de TRAC en l'àmbit de la responsabilitat social corporativa, amb el qual l'empresa se sent plenament vinculada.
 
Cada 60 segons, 3 nens moren per causes que es poden combatre mitjançant les vacunes, segons l'Organització Mundial de la Salut. El projecte de la Fundació Bancària 'la Caixa', Gavi i la Fundació Bill i Melinda Gates treballen incansablement contra aquest problema d'abast mundial. Es tracta d'una iniciativa destacada de caràcter humanitari i abast internacional.
 

Què és GAVI Alliance, l'Aliança Humanitària per la Vacunació Infantil?

"Si haguéssim de triar una sola xifra que demostrés com ha canviat la vida dels més necessitats, seria 122 milions, el nombre de vides infantils que s’han salvat des del 1990." Amb aquesta contundència es mostrava Bill Gates el febrer passat en el missatge que emet anualment amb la seva dona, Melinda Gates.
 
El cofundador de Microsoft no tan sols ha demostrat ser un dels empresaris més enginyosos de la història. Tant Bill com Melinda Gates són grans filantrops, defensors dels drets humans i l’ajut humanitari i presidents de l’associació privada solidària més gran del món, la Fundació Bill i Melinda Gates.
 
"Vols saber quina és la inversió [en salut] que genera més estalvi? Les vacunes. La cobertura de l’esquema bàsic de vacunació infantil té avui els nivells més alts que s’han registrat mai, ja que ha assolit el 86 %", aclareix Melinda Gates.
 
Aquesta va ser la idea que els va dur, l’any 2000, a associar-se amb governs i empreses per formar GAVI Alliance l’Aliança per a les Vacunes. Es tracta d’una organització publicoprivada internacional la missió de la qual és salvar la vida dels nens i protegir la salut de la població mundial augmentant l’accés a la vacunació als països més pobres.
 
Des de fa 9 anys, la Fundació Bancària ”la Caixa” manté un compromís amb GAVI Alliance. Va ser l’any 2008 quan es va sumar a la iniciativa i va crear l'Aliança Empresarial per a la Vacunació Infantil, que canalitza aportacions d’empreses espanyoles i particulars en favor de la vacunació de nens. En aquell moment, l’entitat es va convertir en el primer soci privat europeu d’aquesta organització.
 

La fórmula de l'èxit

La recaptació total de CaixaBank ascendeix a 23 milions d’euros gràcies a una iniciativa de captació de fons pionera a Europa: el Matching Fund. La fórmula consisteix en 1=4, de manera que les donacions rebudes es multipliquen per quatre. Com? Per cada euro que dóna una empresa, la Fundació Bancària ”la Caixa” en cedeix un altre i la Fundació Bill i Melinda Gates hi afegeix dos euros més.
 
L’èxit d’aquest sistema de captació va ser tan gran que l’any passat la Comissió Europea va reconèixer l’aliança empresarial, en el marc de les Jornades Europees de Desenvolupament, per l’eficàcia de la seva recaptació de fons.
 

GAVI_FINAL2.JPG

 

 


 

Font

Paraules clau