Des de l'any 2021 TRAC dóna suport a Ajuda en Acció com una acció més dins del nostre compromís convençut amb la responsabilitat social i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
 
Ajuda en Acció és una organització de cooperació de dimensió internacional situada al costat dels qui pateixen més vulnerabilitat. La seva tasca primordial és millorar les condicions de vida de nens i nenes, famílies i comunitats als països i regions més pobres, a través de projectes autosostenibles de desenvolupament integral i activitats de sensibilització, amb la finalitat última de propiciar canvis estructurals que contribueixin a la eradicació de la pobresa.
 
Ajuda en Acció neix el 1981 i actualment compta amb al voltant de 120.000 col·laboradors que donen suport al treball de l'organització a 20 països d'Amèrica Llatina, Àsia i Àfrica, incloent-hi Espanya:
 
  • A Amèrica: a Colòmbia, Equador, Salvador, Guatemala, Haití, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Paraguai, Perú i Bolívia.
  • A Àfrica, a Etiòpia, Kenya, Malawi, Moçambic i Uganda.
  • A Àsia, estan concentrats a l'Índia i el Nepal.
  • A Espanya i Portugal.
 
Els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d'enllaços solidaris i l'atenció especial a la infància s'han constituït en enfocaments i temàtiques transversals del treball d'Ajuda en Acció. Els seus programes de cooperació segueixen un únic model de desenvolupament que s'adapta a la realitat de cada país i que són executats per les organitzacions locals amb què s'associa. El seu treball en la lluita contra la desigualtat de gènere és molt present a les comunitats indígenes d'Amèrica Llatina, on la taxa d'analfabetisme de les dones duplica la de dones no indígenes.
 
 
Per conèixer millor els projectes d'Ajuda en Acció:

 

 

Acció aliniada amb els ODS

Donant suport a Ajuda en Acció, TRAC continua treballant en els ODS plantejats per les Nacions Unides a l'Agenda 2030. L'ODS 1 per la fi de la pobresa, l'ODS 2 per la fam zero, l'ODS 3 per la salut i el benestar, l'ODS 4 per una educació de qualitat, l'ODS 5 per la igualtat de gènere, l'ODS 10 per la reducció de les desigualtats, i l'ODS 17 que proposa crear aliances per assolir els objectius de desenvolupament sostenible, són els set objectius que TRAC afavoreix formant part dels projectes d'Ajuda en Acció.

 

 


 

Paraules clau