El canvi en les polítiques d'habitatge a les ciutats i la sostenibilitat seran els eixos transversals de la 4a edició de Rehabilita, Setmana de la Rehabilitació organitzada pel CAATEEB, que se celebrarà del 20 al 24 de novembre al Palau Robert de Barcelona amb el patrocini de ROCKWOOL.
 
La Setmana s'estructura en cinc jornades, la primera de les quals tractarà sobre el canvi de paradigma en les polítiques d'habitatge a les ciutats. Pel president del CAATEEB, Jordi Gosalves, "la rehabilitació dels edificis té una estreta relació amb les polítiques territorials, urbanístiques, socials, mediambientals i de la salut de les persones, per això és important conèixer com s'afronta des de diferents administracions aquest repte".
 
La segona sessió estarà centrada en la rehabilitació energètica i en el seu transcurs s'estudiaran experiències ja implantades i exemples de bones pràctiques per a la rehabilitació energètica dels edificis.
 
La necessitat de conservar els edificis per garantir el dret a l'habitatge serà en tema principal de la tercera jornada, on s'estudiarà de quina manera fomentar la cultura del manteniment i es farà un balanç de la situació actual i dels propers passos necessaris per implantar la renovació dels edificis existents a Barcelona.
 
La protecció passiva contra incendis -tema en el qual és especialista l'empresa ROCKWOOL, patrocinadora de rehabilitació serà la protagonista de la quarta jornada. Un tema fonamental per a la seguretat de les persones. El president del CAATEEB recorda que el passat mes de juny van morir 80 persones en l'incendi de la torre Grenfell de Londres, en un edifici en alçada que havia estat rehabilitat. Una qüestió que ha posat damunt de la taula dubtes sobre la forma utilitzada per triar materials des del punt de vista de la protecció del foc ".
 
La cinquena i última sessió s desenvoluparà al Museu de les Cultures del Món i tractarà sobre la col·laboració entre professionals en el procés de rehabilitació. Es veurà de forma pràctica en aquest espai situat al carrer Montcada, 14 de Barcelona, ​​recentment rehabilitat per a ús cultural, i en el participaran els professionals que han intervingut en el procés.

 


 

Font

Paraules clau

Serveis associats