Després d'anys implicats en diferents projectes socials i de cooperació, el compromís de TRAC en l'àmbit de la responsabilitat social corporativa fa un pas més i engega una nova iniciativa per la reutilització de lones i la donació de material. Es tracta d'un projecte que té com a objectiu donar un segon ús, una nova vida al material que TRAC ja no necessita després de finalitzar les obres o quan cal renovar les lones de les bastides a causa del seu desgast.
 
Amb aquesta idea i coneixent l'ampli ventall d'entitats socials que hi ha al nostre país i que contínuament necessiten aportacions per poder tirar endavant la seva tasca social, TRAC realitza periòdicament donacions de material a entitats socials amb les que ens sentim vinculats:

 

IMMIGRACIÓ USOC

 
TRAC subministra material sobrant d'obra a l'Àrea d’Immigració de la Unió Sindical Obrera de Catalunya, que acull a persones immigrades oferint-los cursos d’immersió lingüística, assessorament legal i informàtica, per tal que puguin dur a terme petites reparacions puntuals als diferents locals que tenen distribuïts per tota la geografia catalana.

 

CÀRITES

 
Donació de mobiliari d'oficina a Càrites, entitat de l'església catòlica que treballa per l'acció social, la sensibilització de la societat i la denúncia de les situacions d'injusticia social, per tal de què el pugui reutilitzar qui més el necessiti.
 

APSOCECAT

 
Donació de lones desgastades d'obra a l'entitat Apsocecat, que ajuda a les persones amb sordceguesa, perquè puguin realitzar una intervenció artística per conscienciar a la població de la seva problemàtica en un hort social que els ha cedit l'Ajuntament de Barcelona.
 

FREITAG

 
Donació de lones desgastades de les nostres bastides per a reutilitzar-les convertint-les en material base per a la fabricació de bosses i roba ecològica de la marca suïssa Freitag. Una manera de protegir el medi ambient evitant la destrucció contaminant d'aquest material.
 
 

Acció aliniada amb els ODS

Duent a terme accions de reutilització de materials amb ús social, TRAC segueix el camí marcat pels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) plantejats per les Nacions Unides en l'Agenda 2030. L'ODS 1, sobre acabar amb la pobresa, l'ODS 10, de reducció de les desigualtats, l'ODS 11 per aconseguir ciutats i comunitats sostenibles, l'ODS 13 per l'acció climàtica i l'ODS 17 que proposa crear aliances per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible, són els cinc objectius que TRAC afavoreix amb la seva iniciativa de sostenibilitat REutilització social TRAC.  

 


 

Paraules clau