El negoci de la rehabilitació, presentat en els últims anys com la taula de salvació per al sector de la construcció, està atraient cada vegada més a grans grups constructors, com a conseqüència de l'escassetat d'obra nova.

Aquesta circumstància, al costat de la dificultat per obtenir finançament, està agreujant de forma important la situació de les constructores especialistes, que amb menor grandària no poden competir i mantenir al mateix temps la seva estructura. En aquest sentit, moltes d'elles s'han vist abocades al ja tristament conegut concurs de creditors i fins i tot al cessament d'activitat.

No obstant això i malgrat haver sofert durant el 2013 una caiguda en la seva facturació propera al 23,5%, el temporal sembla estar remetent i potser sigui el 2014 el punt d'inflexió des del qual començar a créixer. Així, els principals representants del sector apunten ja un tímid creixement per al present 2014, que oscil·larà entre la mitjana del 0,3% que indiquen les constructores especialistes i el 0,7% que preveu el grup Euroconstruct. De fet, aquest any ha començat ja amb un increment en els visats per a rehabilitació.

Precisament per impulsar la rehabilitació, el govern aprovava fa poc més d'un any la nova Llei de Rehabilitació, Regeneració i Renovació Urbana, el Pla Estatal d'Habitatge 2013-2016, i l'actualització del Codi Tècnic de l'Edificació (CTE) en matèria d'eficiència energètica.

No obstant això i després d'aquest temps en vigor, les principals constructores especialistes consideren aquestes mesures encara insuficients i reclamen major finançament i organismes d'informació i control de les ajudes, entre altres qüestions. En aquestes circumstàncies i donades les dificultats econòmiques i l'elevada competència, moltes de les empreses han sortit a buscar nous clients fora de les nostres fronteres.

 
 

 

Font

Serveis associats