TRAC continua endavant amb la restauració i rehabilitació de l’emblemàtic edifici de La Rotonda. La joia modernista situada entre el Pg. Sant Gervasi i l’Avinguda Tibidabo de Barcelona, serà reconvertida en un espai amb oficines d’alt nivell, un projecte impulsat pel Grup Núñez i Navarro.

En aquests moments, l’equip de restauradors de TRAC estan treballant a la zona superior de la cúpula, on ja s'ha restaurat la punta de la cúpula amb el parallamps i l'esfera, s'han recuperat els nervis estructurals i els revestiments ceràmics tipus trencadís, i en breu es durà a terme una protecció amb un gel especial que evitarà les futures filtracions d’aigües de pluja.

També s’està treballant en la recuperació del trencadís de la base del templet i en el seu interior, amb la reposició de peces de mosaics que han perdut la seva adherència degut a l’expansió del ferro estructural que recorre l’interior de les columnes i nervis.

Paral·lelament, s’està duent a terme la restauració dels estucs de coronament amb tècniques de restauració artística, basant-se en els vestigis trobats a les mateixes zones i aportant-li una interpretació del pas del temps. La restauració s’està realitzant amb tècniques pictòriques de veladures de silicat de potasi, fixant els colors als nous estucs de calç aplicats als paraments de tota les zones superiors de l’edifici.


 

Paraules clau

Serveis associats