L'Ajuntament de Barcelona ha obert el termini per a sol·licitar ajudes per a la renovació de finestres i tancaments d'habitatges al Raval Sud i el Gòtic per "millorar les condicions de vida dels veïns" que no ho puguin fer, i el consistori ha indicat que el termini per presentar la documentació finalitzarà el 18 de març.
 
En un comunicat aquest dimarts, l'Ajuntament ha detallat que el districte de Ciutat Vella destinarà un total de 500.000 euros en aquest programa, que es basa en l'acompanyament tècnic i d'ajudes per al canvi de finestres i tancaments en les zones que els estudis determinen com a àrees de major afectació pel soroll ambiental.
 
L'objectiu d'aquesta actuació és fomentar que els veïns que vulguin adoptar la mesura del canvi de vendes puguin fer-ho amb ajudes d'entre el 50% i el 90%, segons el seu nivell de renda, en un projecte que forma part del Pla de Barris contra les desigualtats de Raval Sud i Gòtic Sud, especialment en habitatges d'ús residencial permanent.
 
Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’exposició a nivells alts de soroll ambiental afecta tant el benestar com la salut de les persones. A partir dels 42 decibels es comencen a produir trastorns del son i a partir dels 50 decibels augmenta la probabilitat de patir hipertensió i altres afectacions cardiovasculars.
 
Aquests nivells es poden superar en algunes zones dels barris del Raval i del Gòtic sud durant les nits dels divendres i dissabtes a causa del soroll que genera la concentració de gent al voltant dels locals d’oci nocturn i la mobilitat de grups grans. També poden generar un impacte de soroll ambiental al veïnat els vehicles de càrrega i descàrrega, les brigades de neteja i els esdeveniments al carrer, especialment en carrers estrets i en edificis vells i poc aïllats.
 
Les bases del programa de rehabilitació de finestres i el mapa de soroll ambiental es podran consultar al web pladebarris.barcelona i a l’Oficina del Pla de barris, carrer d’en Robador, 34.

 

Paraules clau

Serveis associats