L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el nou organisme que integra tots els serveis relacionats amb les polítiques d'habitatge, l'Institut Municipal de l'Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB), i relleva així el fins ara Patronat Municipal de l'Habitatge de Barcelona ( PMHB). El nou model organitzatiu reuneix cinc serveis i 16 departaments, on la rehabilitació prendrà un paper més rellevant.
 
Amb el pla pel Dret a l'Habitatge 2016-2025 del govern municipal liderat per BenComú, un partit caracteritzat pel seu interès en reformar les polítiques en habitatge, es va voler aprofitar i transformar tota l'organització d'aquesta matèria gestionada des del Consistori. El PMHB, amb el qual fins ara s'organitzava aquest departament, es va crear el 1927 amb la finalitat de promoure habitatges destinats a persones amb dificultats per accedir al mercat. El 1929 van crear el que es va denominar com a 'cases barates'.
 
El nou institut municipal incorporarà els serveis d'aquest organisme a més d'altres departaments com el Barcelona Gestió Urbanística SA (BAGURSA), una societat creada el 2000 per a la urbanització, encàrrec d'obres, gestió de sòl, registre de sol·licitants d'habitatge i oficines d'habitatge . El nou IMHAB integrarà tota aquesta feina on no només se centraran en la promoció d'habitatge social, sinó també en la rehabilitació, un departament que, segons avança l'Ajuntament, prendrà més protagonisme.
 
El parc d'habitatge privat ja existent que necessiti una rehabilitació podrà accedir a ajudes que s'ofereixin des d'aquest nou organisme. A més, buscaran la forma de detectar habitatge buit i poder mobilitzar-los cap a un lloguer amb preus assequibles, la gestió de la demanda del mercat privat, ajuts al pagament del lloguer, entre molts altres serveis que permeti un accés als serveis en habitatge més directe als barcelonins.
 
Més informació a la web de l'Ajuntament de Barcelona.
 

 

Font

Paraules clau

Serveis associats