La Creu Roja Catalunya ha celebrat aquest dijous 29 de juny l'acte de reconeixement 'El Valor de les Empreses', amb l'objectiu de realçar la tasca de les empreses que han col·laborat estretament amb l'entitat durant els anys 2022-2023 per contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides. Aquest acte ha comptat amb la presència d'Enric Vinaixa, secretari de Treball del Departament de Treball i Empresa del Govern de Catalunya.

Durant aquest esdeveniment, s'han reconegut set empreses per les seves iniciatives vinculades als set principis fonamentals de la Creu Roja. Les empreses guardonades són Fundació Diverse per la seva contribució en l'àmbit de la humanitat, Grup 4R Hotels per la seva imparcialitat, Wala per la seva neutralitat, Comexi Group SL per la seva independència, Zurich per la seva tasca de voluntariat, Bauhaus per la unitat que promou i Cellnex Telecom SA per la seva universalitat. A més, s'ha atorgat la distinció d'honor a Nestlé per la seva col·laboració amb la Creu Roja durant més de 60 anys a través de campanyes i donacions.

L'acte ha servit per reconèixer l'important suport empresarial que ha permès a la Creu Roja atendre les necessitats més urgents de les persones en situació d'extrema vulnerabilitat. Durant el 2022, un total de 157.656 persones han rebut assistència per cobrir necessitats bàsiques com alimentació, higiene, material escolar i subministraments essencials. Aquesta xifra representa el nombre més alt dels últims quatre anys i posa de manifest l'increment de la pobresa estructural causada per la pandèmia, el canvi climàtic i el conflicte d'Ucraïna.

A més, la Creu Roja ha proporcionat suport a 13.912 persones en matèria d'ocupació a tot Catalunya, contribuint a la inserció laboral de 2.051 persones, de les quals el 80% són dones. Aquestes xifres ressalten la importància de les empreses com a agents clau per a la transformació del mercat laboral. Durant aquest període, s'han establert un total de 1.965 aliances amb 991 empreses de diferents sectors professionals, amb l'objectiu de promoure accions de formació, inserció laboral, pràctiques i assessorament.

El president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha destacat la importància d'assistir i acompanyar els col·lectius més vulnerables perquè puguin accedir als seus drets fonamentals i a l'ocupació. Quitet ha reivindicat que l'aliança amb el món empresarial i el sector privat és clau per superar aquesta crisi. En aquest sentit, l'organització fa una crida a les empreses perquè s'uneixin a aquesta aliança i puguin fer front als reptes actuals de la Creu Roja, com la pobresa cronificada, les desigualtats socials, el deteriorament del medi ambient i el canvi climàtic, la resposta a les migracions, l'atenció a la soledat no volguda i l'acompanyament als joves en matèria de salut mental.

L'acte de reconeixement 'El Valor de les Empreses' ha estat un punt de trobada per agrair i reconèixer la tasca de les empreses aliades de la Creu Roja, i ha posat de manifest la importància de la col·laboració entre el sector empresarial i les organitzacions humanitàries per afrontar els reptes socials i humanitaris del nostre temps. Aquest acte ha destacat la implicació de les empreses en la millora de les condicions de vida de les persones més vulnerables i ha encoratjat altres empreses a sumar-se a aquesta important causa.

TRAC ha estat també una de les empreses a les que la Creu Roja ha reconegut el valor pel seu compromís i aliança empresarial. L'empresa ja va rebre aquesta distinció en el darrer acte de reconeixement 'El Valor de les Empreses' que la Creu Roja va celebrar durant el mes de desembre del 2021. Un orgull per a TRAC, com a empresa amb una clara línia de responsabilitat social, rebre aquest reconeixement que ens encoratja a continuar endavant amb el treball per ajudar als col·lectius més necessitats del nostre entorn.  

 

 

 

 

TRAC aliniat amb els ODS:


 

Paraules clau