L'Observatori de Barcelona per a la Rehabilitació Arquitectònica ha publicat aquest mes de maig al seu butlletí OBRA una ressenya sobre la rehabilitació i restauració que TRAC va finalitzar fa un any a l'icònic Hotel Avinguda Palace, situat a la Gran Via de les Corts Catalanes 605, a l'Eixample barceloní. 

Es tracta d'un petit recorregut històric a través de la construcció inicial de l'edifici, el seu posterior enderrocament, fins arribar al 1925 on l'arquitecte Lluís Sagnier aixecà "La Casa Llibre", un temple de luxe a la ciutat, que després va albergar l'actual Hotel Avinguda Palace.

El que més defineix l'edifici és la pedra artificial, que en el moment d'iniciar la rehabilitació patia una important degradació a causa de l'oxidació de les seves armadures internes, sobretot a les balustrades de la planta coberta, la planta principal i la setena, a les cornises i als pinacles.
 
Els treballs de rehabilitació de TRAC han consistit en una neteja manual amb aigua a pressió controlada i sabons neutres a tota la façana, una substitució dels balustres amb nous de formigó armat, realitzats amb motlles, una reproducció amb fibra de vidre dels pinacles de la coberta principal i una reparació de tots els elements de pedra artificial. També se li ha donat un tractament cromàtic a tota la façana amb veladura mineral hidròfuga de sol-silicat. A la façana mitgera es va renovar el frontó i es va pintar un nou logotip Avenida Palace més vistós.

 

 

 


 

Font

Paraules clau

Serveis associats