El Govern ha impulsat la creació d'un Pacte Nacional per a la renovació urbana que buscarà incrementar els nivells de rehabilitació d'habitatges i edificis fins a aconseguir els estàndards d'altres països europeus.
 
En l'acord signat pel Govern es preveu la creació d'una taula de treball que s'encarregarà d'elaborar el document del Pacte Nacional per a la renovació urbana, que serà el "marc de referència per a polítiques de renovació urbana des d'un punt de vista integral", ha informat la Generalitat en un comunicat.
 
L'objectiu d'aquest pacte, segons el Govern, serà el de "potenciar la renovació, millora i transformació de les ciutats, pobles i barris amb criteris de sostenibilitat econòmica, social i ambiental".
 
Entre d'altres aspectes, en l'acord el Govern fa una crida a "atreure el sector privat a impulsar actuacions de manteniment i rehabilitació dels edificis" i a "incidir especialment en el manteniment i rehabilitació dels edificis i en la consecució d'entorns urbans de qualitat ".
 
D'altra banda, el futur pacte per a la renovació urbana també potenciarà mesures de rehabilitació energètica dels edificis, "per garantir la sostenibilitat i qualitat ambiental dels entorns urbans, així com la seva accessibilitat i usabilitat per a les persones que hi viuen".

 

(Notícia publicada a La Vanguardia a data 01-08-2017)


 

Font

Paraules clau

Serveis associats