La Rambla 140 és un edifici emblemàtic que es troba en una ubicació privilegiada, davant de la famosa font de Canaletes i al costat de la Plaça Catalunya, al bell mig del districte comercial de la ciutat. Aquest edifici és una icona arquitectònica que acull tant oficines com locals comercials.
 
Un dels aspectes més destacats de la recent rehabilitació d'aquest edifici ha estat la intervenció realitzada a la façana principal per part de l'equip tècnic restaurador de TRAC. Aquesta tasca ha inclòs una sèrie de passos clau per restaurar i millorar l'aparença de l'edifici.
 
En primer lloc, es va dur a terme una neteja exhaustiva de la façana utilitzant aigua a pressió, prestant especial atenció a les lloses dels balcons. Per eliminar les taques i escorrenties en aquestes lloses, es va realitzar una neteja meticulosa de forma manual, tornant-los l'aspecte original. A més, es van dur a terme reparacions puntuals en elements de la façana, com ara les lloses de balcó i les cornises.
 
Una altra de les millores notables va ser la substitució de les gàrgoles existents per unes de més grans, fet que va contribuir a ressaltar la majestuositat de l'edifici. Així mateix, es va aplicar una veladura a tota la façana per mantenir els colors originals i preservar l'estètica característica de l'edifici.
 
Pel que fa als detalls finals, es va procedir a la pintura dels llibrets i baranes, ajudant a renovar la resta de la imatge de l'edifici. A més, es van instal·lar baranes de protecció a les finestres de la planta 5è, garantint la seguretat dels ocupants.
 
Aquesta rehabilitació de la façana de l'edifici de la Rambla 140 a mans de l'equip tècnic restaurador de TRAC ha tornat a aquest cèntric edifici el seu esplendor original i ha contribuït a mantenir-lo en bon estat. Es tracta d'una mostra més del treball de preservació del patrimoni arquitectònic que ve realitzant TRAC a Barcelona des de fa dècades.
 
 
 
 
 
 
 
Aspecte de la façana abans de la rehabilitació de TRAC

 

Paraules clau

Serveis associats