El districte de Ciutat Vella ampliarà el dret a tanteig i retracte de l’Àrea de Conservació i Rehabilitació de Sant Ramon i Robador a totes les finques d’aquest àmbit conformat pels carrers d’en Robador, Sant Ramon i Espalter. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Barcelona es reserva el dret prioritari a adquirir qualsevol immoble que es posi a la venda en aquesta zona. Aquesta iniciativa es presentarà com a mesura de govern en el proper Consell Plenari del districte de Ciutat Vella i la previsió és poder aprovar-la inicialment per comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona el proper mes de gener.

Aquesta actuació dóna continuïtat a la iniciativa endegada l’any 2011 quan es va decretar que 7 finques d’aquesta zona quedaven subjectes a aquest dret. D’aquestes, el consistori ja n’ha adquirit 3 per a la seva directa rehabilitació. En total, aquests tres edificis generen 27 nous habitatges públics. Les finques són: Sant Ramon, 6, Sant Ramon, 1, i Robador, 25. A més, es van adquirir en aquesta mateixa zona altres 3 finques senceres, tot i no estar subjectes al dret de tanteig i retracte.

La situació actual d’aquestes 6 finques municipals que es destinaran a habitatge públic és la següent:

  • En 2 d’elles ja s’han finalitzat les obres i properament es farà el lliurament de les claus als adjudicataris. Aquestes són les de Sant Ramon, 6; i Robador, 35-37.
  • La finca de Sant Ramon, 1, està en obres i es preveu la seva finalització a finals de 2016.
  • La de Robador, 43, està pendent d’inici de les obres un cop s’ha finalitzat la redacció del projecte de rehabilitació.
  • En 2 finques més s’han iniciat els treballs de redacció dels projectes. Aquestes són les de Robador, 25, i Robador, 27.

Amb aquesta ampliació seran 47 finques més les que es veuran subjectes al dret de tanteig i retracte per part del consistori. L’àmbit de l’Àrea de Conservació i Rehabilitació està format per un total de 62 finques. D’aquestes, l’Ajuntament de Barcelona ja és propietari d’11 edificis, que suposen un total de 125 habitatges, i que són: els números 3, 17, 25, 27, 35-37 i 43 de Robador; i les finques 1, 6, 11, 11b i 21 de Sant Ramon.

A més, s’ha iniciat el procés d’expropiació de la finca de Robador, 33. Cal tenir en compte que l’Ajuntament també és propietari d’un habitatge a Robador, 14; 5 habitatges del número 21 de Robador; 1 habitatge de Sant Ramon, 27; i 4 habitatges a Espalter, 10.


 

Font

Paraules clau

Serveis associats