• Les entitats del tercer sector estimen en 850 pisos les seves necessitats per poder atendre persones en situació de vulnerabilitat
  • Càritas va lliurar la distinció Entitat amb Cor al CAATEEB per la feina feta en la sensibilització del col·lectiu dels professionals de l’arquitectura tècnica 
  • El CAATEEB ha fet una donació econòmica que ha estat destinada a instal·lar calefacció a l’Escola Social de Floridablanca de l’Hospitalet
Catalunya necessita construir 250.000 habitatges de protecció oficial per poder situar-se en aquest camp al mateix nivell que els països del seu entorn, segons dades facilitades per la presidenta de la Fundació Hàbitat 3, Carme Trilla, en el decurs de l’acte de lliurament del guardó Entitats amb Cor de Càritas al Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB). 
 
Trilla va estimar en 850 pisos les necessitats específiques de les entitats del Tercer Sector. Aquestes gestionen actualment al voltant de 1.500 habitatges, on s’atenen principalment persones amb problemes de salut mental, discapacitat, o en situació d’exclusió social i de pobresa. Només un 17 % dels habitatges són propietat de les entitats que els gestionen, la resta provenen del lloguer al mercat privat, cessions privades o públiques o lloguers públics. 
 
El director de Càritas Diocesana de Barcelona, Salvador Busquets va manifestar la seva preocupació pel futur, atès que “el mercat està millorant i ja ens estan avisant de què molts contractes no es renovaran, i això vol dir que haurem d’afrontar una crisi, ja que haurem de donar atenció a les necessitats de persones en situació de vulnerabilitat amb menys habitatges dels que tenim ara, i sabent que no podem recórrer al mercat perquè no hi ha tresoreria suficient”. 
 
Càritas va lliurar la distinció Entitat amb Cor al CAATEEB per la feina feta en la sensibilització del col·lectiu de professionals de l’arquitectura tècnica i la seva participació com a aparelladors solidaris per realitzar treballs professionals relatius a la conservació, el manteniment i la rehabilitació d’immobles destinats a funcions socials.
 

Borsa d'Aparelladors Solidaris

 
El Col·legi va crear l’any 2016 la Borsa d’Aparelladors Solidaris i acordà un conveni de col·laboració amb Càritas. La iniciativa es va prendre, segons el president del CAATEEB, Jordi Gosalves, “quan l’impacte de la crisi al nostre país va posar de manifest que les necessitats de cooperació existien també a casa nostra, i per això es va decidir dirigir cap a la seva satisfacció els recursos solidaris del Col·legi”. La decisió es va traduir en un acord amb Càritas i en la creació d’una Borsa d’Aparelladors disposats a treballar en el manteniment dels edificis que l’entitat destina a l’atenció social. Carme Trilla va destacar la importància d’aquesta contribució, ja que “gairebé sempre, les propietats que arriben a mans de les entitats dels tercer sector, sigui per la via que sigui, es troben en unes condicions precàries que fan necessària la seva rehabilitació”. Els treballs fets pels Aparelladors Solidaris al decurs de l’any passat no van esgotar els recursos destinats a la cooperació pel CAATEEB, el que ha permès fer una donació extraordinària que ha estat destinada a instal·lar calefacció a l’Escola Social de Floridablanca de l’Hospitalet, on es formen persones adultes en risc d’exclusió social.

 


 

Font

Paraules clau

Serveis associats