El Col·legi d'Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) ha fet una crida a realitzar el manteniment dels edificis per garantir la seguretat i que puguin afrontar fenòmens meteorològics intensos. L'alerta es produeix arran de les tempestes que s'estan succeint aquest mes de setembre, que estan provocant diferents incidents, com la caiguda de la coberta metàl·lica d'un edifici a Granollers.
 
El CAATEEB recorda que cal revisar les fixacions de façanes i cobertes, no acumular objectes lleugers en terrasses i balcons i inspeccionar periòdicament els desguassos i les canonades dels habitatges.
 
Segons el president del Col·legi, Jordi Gosalves, "és indispensable fer una bona conservació dels edificis per evitar situacions de risc que posin en perill la vida de les persones i que, lamentablement, es donen amb excessiva freqüència". En aquest sentit, el CAATEEB recorda que cada sis hores es recull en els mitjans de comunicació de tot Espanya algun incident relacionat amb el despreniment d'una cornisa, d'una façana o l'enfonsament d'un edifici.
 
Gosalves creu "que ja existeixen instruments destinats a garantir que les edificacions compleixin amb uns mínims pel que fa al seu manteniment, ara el que es necessita és aplicar-les seriosament": En aquest sentit, tots els habitatges i edificis residencials que tenen més de 45 anys d'antiguitat, han de disposar d'un Llibre de l'Edifici, que estableix i registra les operacions de manteniment que s'han de realitzar, a més d'obligar els propietaris a encarregar a un tècnic la seva gestió i les inspeccions reglamentàries.
 
El CAATEEB incideix que, segons les previsions dels experts mediambientals, fenòmens com tempestes d'alta intensitat, petits tornados, inundacions o esllavissades de terra, poden ser cada vegada més freqüents com a conseqüència del canvi climàtic.
 

 


 

Font

Paraules clau

Serveis associats