El Fons Mundial per la Natura (WWF) proposa en la seva campanya “Millora l’energia de la teva comunitat” que una bona rehabilitació pot reduir el consum dels edificis, al menys, un 75% en comparació amb l’energia que es consumia abans. La campanya mostra que un procés de millores energètiques pot arribar a reduir el consum de la energia en les vivendes, estalviant més de 680 euros a l’any per llar en despeses i beneficiant el medi ambient.

Per demostrar-ho, WWF en col·laboració amb l’ Empresa Municipal de l’habitatge de l’Ajuntament de Madrid i amb el suport de la Fundació Reale, està portant a terme un projecte pilot de rehabilitació energètica d’un edifici d’habitatges de Ciudad de Los Angeles (Madrid) construït en els anys 50 i amb greus deficiències energètiques.

Després de les intervencions que es realitzaran, l’edifici , que ara té una qualificació F d’eficiència energètica, pujarà fins la D al tornar-se molt mes sostenible. Els veïns d’aquesta comunitat veuran reflectit aquest canvi en la seva factura energètica, fins arribar a un estalvi mensual d’energia per damunt del 50%, en comparació amb l’energia que els seus habitatges consumien abans de la intervenció.

A més, la seva qualitat de vida millorarà gràcies a l’aïllament que augmenta el confort acústic i tèrmic, eliminant els sorolls externs i reduint les incomoditats vinculades a l’excés de fred o calor. També millorarà el confort visual adaptant la llum artificial a les necessitats de cada habitació durant les hores en que no hi ha llum natural.La campanya mostra que un procés de millores energètiques pot arribar a reduir el consum d’energia en els habitatges entre un 75-80%, estalviant més de 680 euros a l’any per llar en despeses i beneficiant el medi ambient.

 
 

 

Font

Paraules clau

Serveis associats