L'Ajuntament de Barcelona subvencionarà fins a un 90% del canvi de finestres i tancaments d'habitatges en els barris del Raval sud i el Gòtic sud per lluitar contra la contaminació acústica i millorar les condicions de vida del veïnat.
 
És el segon any que el districte de Ciutat Vella, on es troben aquests dos barris, destinarà 200.000 euros al "Programa d'arranjaments de finestres a Ciutat Vella", que forma part del "Pla de Barris" contra les desigualtats i que garanteix la dignitat habitacional, especialment de les residències permanents. El programa ofereix acompanyament tècnic i d'ajudes d'entre el 50% i el 90% del valor total dels tancaments.
 
Com a novetat, aquest any el consistori ampliarà l'àmbit territorial per demanar les ajudes afegint tot l'entorn inclòs en el Pla de Barris del Raval i Gòtic sud, tot i que atorgarà un punt més als habitatges corresponents a la zona especial, únic espai que van contemplar en la primera edició per la seva major afectació per soroll ambiental.
 
Els interessats en aquestes ajudes amb rendes de fins a 2,35 vegades l'indicador de renda de suficiència (IRSC) podran rebre una subvenció del 90% del cost, amb un màxim de 3.500 euros, i a mesura que les rendes pugin, el percentatge de subvenció disminuirà.
 
Segons ha indicat l'ajuntament, a l'hora de prioritzar les actuacions també tindran en compte els intervals de decibels dels habitatges a les nits. La puntuació més alta serà per als habitatges amb nivells superiors a 79 decibels i la més baixa per a les que es troben per sota de 60 decibels.
 
Els canvis de finestres els portaran a terme directament proveïdors especialitzats determinats per l'Ajuntament de Barcelona. La primera edició del programa, convocada a la fi de 2018, va rebre un total de 34 sol·licituds que, segons ha indicat la municipalitat, està previst que acabin amb el procés de resolució aquest estiu.
 
 
 
(Notícia publicada a La Vanguardia a data 21 de maig de al 2019)

 


 

Font

Paraules clau

Serveis associats