La nostra empresa manté un fort compromís amb la responsabilitat social cooperativa i aquest any ha continuat donant suport i col·laborant amb projectes RSC d'entitats amb les que ja tenim un compromís adquirit en els darrers anys. I és que des de TRAC ja portem anys col·laborant amb diverses entitats i projectes en el passat i continuem fent-ho en el present i futur.

Entre les entitats amb les que TRAC ha renovat el seu compromís convençut destaca la Creu Roja, entitat que a més del vincle col·laboratiu que ens uneix, ha reconegut a TRAC com a Empresa Socialment Responsable el 2022 per la seva Aliança Global.

Amb ells col·laborem a través d'un conveni anual de donacions a diversos projectes fonamentals de la Creu Roja, com són l'Aliança Humanitària per l'Alimentació Infantil, el Projecte de Vulnerabilitat Energètica, l'Atenció Integral a Persones Sense Llar i el Programa d'Acollida i Integració de la Població Refugiada.

Aquest 2023 cumplim una dècada col·laborant amb la Creu Roja i la nostra aportació al llarg d'aquests deu anys consecutius ha suposat un total de 3.768 ajudes alimentàries per a nens en situació de pobresa, 208 ajuts per a famílies beneficiàries que hauran pogut cobrir amb tranquil·litat les despeses d'habitatge, 60 intervencions en l’atenció de persones sense llar, i ajuts d’alimentació, farmàcia i lloguer per a 20 persones refugiades en situació d’especial vulnerabilitat. Uns objectius aconseguits dels que ens sentim plenament orgullosos d'haver ajudat a fer-los possibles amb el retorn social den la nostra empresa.

També portem des de l'any 2018 col·laborant amb Metges Sense Fronteres, ajudant en situacions d'emergència a les persones més vulnerables de tot el món. Aquesta organització, que va rebre el Premi Nobel de la Pau el 1999, ha ajudat a milers de persones víctimes de desastres naturals, desplaçaments, epidèmies o conflictes armats, a fer front a problemes tan greus com la desnutrició infantil, i ha dotat d'assistència mèdica a dones durant el part o ha vacunat a nens contra la pneumònia, una de les principals causes de mortalitat infantil en moltes zones d'emergència o conflicte. Una entitat amb la que TRAC se sent molt propera i amb qui mantindrem una relació convençuda en el temps.

Hem renovat també la col·laboració amb Sonrisas de Bombay, una ONG catalana fundada l'any 2005 pel periodista i escriptor Jaume Sanllorente, que centra la seva acció en la lluita pacífica contra la pobresa i pels drets humans en algunes de les zones més deprimides de l'Àsia com l'Índia, Bangladesh, el Nepal, i ara també a Espanya. L'erradicació del tràfic de persones i l'acció transformadora a través de l'accés a l'educació, la salut i el desenvolupament socioeconòmic són el marc principal dels seus projectes, que permeten a les comunitats que els lideren aconseguir canvis sostenibles. D'aquestes accions, ja se n'han beneficiat més de 10.000 persones, a les quals se sumen més de 22.000 persones durant accions puntuals d'emergència. Sabem de l'esforç que suposa portar endavant aquest projecte internacional amb nombrosos responsables i voluntaris. Des de l'àmbit empresarial, a TRAC donem el nostre suport per ajudar a fer-ho realitat.

La Fundació Educació Solidària és una altra entitat amb la que des de TRAC tornem a col·laborar, fent un donatiu per a projectes educatius internacionals al Senegal i a Mèxic. Un compromís amb l'educació internacional a les zones més necessitades.

Així mateix, hem realitzat un donatiu de material informàtic que ja no utilitzavem a diferents entitats socials del barri del Raval, a través de la Fundació Tot Raval. Una entitat local que des de TRAC sempre tenim present, ja que treballa pel barri del Raval, un barri de la nostra ciutat de la que en coneixem bé les seves dificultats, agreujades per la pandèmia de la Covid-19 i l'actual crisi econòmica. El donatiu ha estat una acció directa de barri, i ha constat de 28 ordinadors model torre totalment ressetejats per una empresa especialitzada i 21 pantalles.

TRAC també ha col·laborat amb altres entitats en defensa dels drets humans, com ara Amnistia Internacional, i en defensa de la natura, com ara el WWF. A més, ha fet donatius a UNICEF i a altres entitats que lluiten per la millora de la vida dels més vulnerables, com ara Plan Internacional i Ayuda en Acción.

Finalment, TRAC també ha fet un donatiu a l'ACNUR per a l'ajuda humanitària a refugiats i desplaçats, així com a la Fundació FAADA per a l'acció en defensa dels animals.

En resum, enguany hem continuat amb el nostre treball de responsabilitat social corporativa, una línia que tenim molt marcada dins dels nostres plans estratègics anuals, que prové d'una voluntat i d'un compromís reals de l'empresa envers el retorn social, que entenem que constituteix una responsabilitat empresarial ineludible i que per a nosaltres dóna sentit als nostres valors i a la nostra marca. És una manera de reflectir l'ètica i els valors de TRAC com a empresa i la seva determinació per contribuïr en un impacte positiu en el món.

 

 

 

 

 

Acció aliniada amb els ODS

Donant suport a totes aquestes entitats humanitàries, TRAC continua treballant en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) plantejats per les Nacions Unides a l'Agenda 2030. L'ODS 1 sobre la fi de la pobresa, l'ODS 2 sobre la fam zero, l'ODS 3 sobre la salut i el benestar, l'ODS 4 sobre l'educació de qualitat, l'ODS 7 sobre l'energia assequible, l'ODS 10 sobre la reducció de les desigualtats, l'ODS 12 sobre el consum responsable, l'ODS 13 d'acció pel clima, l'ODS 14 sobre la vida submarina, l'ODS 15 sobre la vida d'ecosistemes terrestres, l'ODS 16 sobre la pau, la justícia i les institucions sòlides, i l'ODS 17, que proposa crear aliances per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible, són els dotze objectius que TRAC afavoreix formant part de tots aquests projectes humanitaris.

 

ODS-RSC.JPG

 
 

 


 

Paraules clau