En aquests moments en què la pandèmia pel Covid-19 ha posat el món sanitari a primera línia d’actualitat mundial i ha permès entendre la importància cabdal de les vacunes, no s’ha de perdre de vista que la vacunació infantil més bàsica ha de seguir arribant a les zones més desfavorides del planeta.

GAVI The Vaccine Alliance és l’Aliança Empresarial per la vacunació infantil, impulsada per la Fundació Bill i Melinda Gates, amb el recolzament de "La Caixa", que ajuda a facilitar l’accés a vacunes i a millorar el sistema sanitari de països amb gran índex de mortalitat infantil. 

Des de fa quatre anys que TRAC renova el seu compromís amb GAVI The Vaccine Alliance, un compromís important per l’empresa dins de l’àmbit de la responsabilitat social corporativa, amb el que ens sentim estretament vinculats.

 

Coneix a GAVI The Vaccine Alliance

Creada l'any 2000, GAVI The Vaccine Alliance és una aliança públic-privada creada per facilitar la vacunació i millorar el sistema sanitari i la sostenibilitat a llarg termini en països de renda baixa amb l'objectiu de lluitar contra la mortalitat infantil en països en vies de desenvolupament. 

Cada 60 segons, 3 nens moren per causes que es poden combatre mitjançant les vacunes, segons l'Organització Mundial de la Salut. El projecte de GAVI The Vaccine Alliance, creat per la Fundació Bill i Melinda Gates treballa incansablement contra aquest problema d'abast mundial. Es tracta d'una de les causes que major mobilització internacional ha provocat durant els últims anys i la seva missió és salvar la vida dels nens i protegir la salut de les poblacions més vulnerables. 

El cofundador de Microsoft no tan sols ha demostrat ser un dels empresaris més enginyosos de la història. Tant Bill com Melinda Gates són grans filantrops, defensors dels drets humans i l’ajut humanitari i presidents de l’associació privada solidària més gran del món, la Fundació Bill i Melinda Gates.

 

El compromís de "La Caixa" amb la iniciativa

Des de fa més de 10 anys, la Fundació Bancària ”la Caixa” manté un compromís amb GAVI The Vaccine Alliance. Va ser l’any 2008 quan es va sumar a la iniciativa i va crear l'Aliança Empresarial per a la Vacunació Infantil, que canalitza aportacions d’empreses espanyoles i particulars en favor de la vacunació de nens. En aquell moment, l’entitat es va convertir en el primer soci privat europeu d’aquesta organització.

La Fundació Bancària "la Caixa" i GAVI The Vaccine Aliance ofereixen l'oportunitat de sumar-se a la lluita contra la mortalitat infantil, obrint la participació als clients i empleats de el grup CaixaBank així com a la societat en general ia les empreses com a part de la seva Responsabilitat Social a través de l'Aliança Empresarial per a la Vacunació Infantil.

Els més de 10 anys de col·laboració han donat com a resultat els Deccenials, una generació que ha tornat l'esperança a aquesta causa i que ha demostrat que canviar el destí d'aquests nens és possible.

 

 

La fórmula de l'èxit

La recaptació total de CaixaBank ascendeix a 23 milions d’euros gràcies a una iniciativa de captació de fons pionera a Europa: el Matching Fund. La fórmula consisteix en 1=4, de manera que les donacions rebudes es multipliquen per quatre. Com? Per cada euro que dóna una empresa, la Fundació Bancària ”la Caixa” en cedeix un altre i la Fundació Bill i Melinda Gates hi afegeix dos euros més.

L’èxit d’aquest sistema de captació va ser tan gran que l’any passat la Comissió Europea va reconèixer l’aliança empresarial, en el marc de les Jornades Europees de Desenvolupament, per l’eficàcia de la seva recaptació de fons.

 

Col·laboració aliniada amb els ODS

Donant suport a entitats humanitàries com GAVI The Vaccine Alliance i la seva Aliança Empresarial per a la Vacunació Infantil, TRAC fa un nou pas en el camí dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) plantejats per les Nacions Unides en l'Agenda 2030. L'ODS 3, sobre la salut i benestar, i l'ODS 17, que proposa crear aliances per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible, són els dos objectius que TRAC afavoreix formant part de l'Aliança Empresarial per a la Vacunació Infantil.

 

Si estàs interessat en col·laborar amb GAVI Alliance:

 

Paraules clau