RSC

Mascaretes per a gent gran i convalescents

Campanya de suport a sanitaris durant la pandemia

Comparteix

 
En aquests moments en què els sistemes sanitaris estan patint una important falta de material de protecció per fer front a l’allau de malalts infectats pel virus Covid-19 en els seus centres, TRAC ha decidit realitzar una acció urgent de responsabilitat social corporativa davant l’emergència pel coronavirus.
 

Creació de la "Campanya de suport a sanitaris durant la pandemia"

Com a iniciativa empresarial pròpia, i fent ús dels nostres proveïdors industrials habituals que ens serveixen equips de protecció individuals (EPIs) propis del sector de la construcció, TRAC ha iniciat una “Campanya de suport a sanitaris durant la pandemia”, que en una primera fase de l’emergència consistirà en entregar 980 mascaretes a hospitals i centres sociosanitaris en situació crítica per manca de material bàsic.
 
Amb aquesta entrega de mascaretes de protecció bàsica, els sanitaris podran realitzar la seva feina amb unes mínimes garanties davant les altes probabilitats de contagi a les que s’exposen durant el seu contacte diari amb els pacients.
 

Primera donació al centre Can Torras d'Alella

La primera entrega de material s’ha realitzat al centre sanitari d’atenció intermèdia Can Torras de la localitat d’Alella. En aquest centre s’ha fet una donació urgent de 150 unitats de mascaretes filtrants de protecció tipus FFP2, que protegeixen amb una eficàcia de filtració del 92%, filtrant partícules, aerosols líquids i patògens presents en el medi ambient, i impedint que siguin inhalades per l'usuari.
 
El material de protecció s’ha distribuït entre el personal que treballa a la residència, augmentant així el nombre d’equips protectors pels seus serveis assistencials.
 
 
El centre Can Torras atén persones que pateixen malalties cròniques o que estan en un procés de convalescència temporal i que requereixen d’una atenció sanitària continuada, especialitzada i de qualitat. La capacitat del centre és de 114 llits i reb unes 1.800 estades/any.
 
Des de la web de la Fundació Sant Francesc d’Assís, que és qui gestiona el centre Can Torras, s'ha fet públic l'agraïment a TRAC per la donació de mascaretes:
 

Segona donació a La Torrassa Serveis a la dependència de Collblanc

TRAC també ha realitzat una donació de 200 mascaretes FPP2 i ulleres de protecció al centre La Torrassa de l’Hospitalet de Llobregat, que ofereix serveis de residència assistida i centre de dia per a gent gran i persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest centre disposa de 96 llits i actualment té 87 usuaris al centre.

Des que es va iniciar la crisi pel Covid-19 al centre hi ha hagut 5 defuncions i en aquests moments hi ha 20 contagiats pel coronavirus. Els residents contagiats es troben aïllats i el personal sanitari està realitzant els seu servei assistencial reutilitzant el material de protecció de manera precària, usant mascaretes FPP2 reciclades i reforçant la protecció amb mascaretes quirúrgiques al damunt. Amb l'escassedat de material que pateix el centre, les bates impermeables que utilitzen els sanitaris han de ser reutilitzades nombroses vegades. 

Davant la situació crítica en la que es troba el centre, els veïns de la zona s’estan volcant en ajudar confeccionant bates i mascaretes de tela, que tot i no cumplir els requisits mínims de seguretat, ajuden com a reforç de protecció.

 

Tercera donació al Centre Sociosanitari El Carme de Badalona

Al Centre Sociosanitari El Carme del barri de Montigalà de Badalona, TRAC ha fet entrega de 230 mascaretes filtrants de protecció tipus FFP2, per ajudar a paliar les mancances amb les que el personal sanitari es veu obligat a treballar durant la pandemia.

El Carme és un centre que presta atenció continuada a persones que pateixen malalties o processos crònics amb diferents nivells de dependència i diversos graus de complexitat clínica que no poden ser ateses en el seu domicili. Funciona també com a Hospital de Dia, per a persones amb alguna malaltia o malalts crònics que requereixen mesures integrals de suport, rehabilitació, tractament o diagnòstic i seguiment especialitzaten règim diürn ambulatori.

L’equip interdisciplinari del centre treballa per millorar els diferents aspectes relacionats amb l’atenció al malalt i la seva família.

 
 

Quarta donació a la Fundació Pere Relats Residència i Centre de Dia

Per acabar aquesta “Campanya de suport a sanitaris durant la pandèmia”, TRAC ha realitzat una darrera donació de 400 mascaretes FFP2 a la Fundació Pere Relats Residència i Centre de Dia. Es tracta d’una fundació de referència que fa 35 anys que gestiona residències d’avis al Poblenou de Barcelona i que consta de 3 centres: al carrer Venero, al carrer Llull i a Antic de València.

La donació s’ha realitzat a la residència ubicada al carrer Venero, que és la central de la fundació. El centre consta de 94 llits, un metge, quatre infermeres i nombrós personal d’assistència. Disposa de places de financiació publica i privada per a homes i dones, i també admet persones enllitades i amb demència.

 
 

Acció aliniada amb els ODS

Amb aquesta acció d'emergència de responsabilitat social corporativa, TRAC referma a la vegada el seu compromís ferm amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, tot seguint els principis de l’ODS 3 de garantir una vida sana i promoure benestar per a totes les persones a totes les edats, i amb l’ODS 17 que proposa crear aliances per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible. En moments de crisi com aquest cal seguir més que mai els principis de sostenibilitat i solidaritat que ens permetran, amb l'ajuda de tots, aconseguir construïr un món millor.

×

Informació bàsica sobre Protecció de Dades referent al tractament de dades de persones que contacten amb nosaltres a través de la web

Responsable

TRAC REHABILITACIÓ D’EDIFICIS, S.L.

Finalitat

Atendre la seva sol·licitud rebuda a través del formulari de contacte (respondre a la consulta, elaboració de pressupost, etc.)

Legitimació

Consentiment de l'interessat

Destinataris

Es podran comunicar dades a encarregats de tractament, alguns d'ells de fora de la UE. Els encarregats de tractament de fora de la UE estan acollits a l'acord "EU-US Privacy Shield".

No es preveuen altres comunicacions de dades a tercers, excepte obligació legal.
 

Drets

Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.

Informació adicional

Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: Protecció de dades

 

×

Informació bàsica sobre Protecció de Dades referent al tractament de dades de persones que lliuren el seu CV per a treballar amb nosaltres

Responsable

TRAC REHABILITACIÓ D’EDIFICIS, S.L.

Finalitat

Gestió de currículums de persones interessades a treballar amb nosaltres

Legitimació

Consentiment de l'interessat 

Destinataris

 
Es podran comunicar dades a encarregats de tractament, alguns d'ells de fora de la UE. Els encarregats de tractament de fora de la UE estan acollits a l'acord "EU-US Privacy Shield".
 
No es preveuen comunicacions de dades a tercers, excepte obligació legal.
 

Drets

Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional

Informació adicional

Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la nostra pàgina web: Protecció de dades