resum

El terrat d'El Corte Inglés del Portal de l'Àngel conserva un conjunt escultòric desconegut, únic testimoni de l'època gloriosa de l'edifici. TRAC és l'empresa rehabilitadora que està duent a terme la rehabilitació i restauració de la façana de l'edifici i del conjunt escultòric oblidat del terrat.
 
Barcelona és una ciutat amb un gran nombre d'escultures i monuments commemoratius que recorden personatges i esdeveniments que van marcar, positiva o negativament, la seva història. L'últim, és el que està prenent forma per honrar les víctimes de l'atemptat terrorista del passat 17 d'agost a la Rambla. Però no tots els monuments de Barcelona són a la vista dels ciutadans, ni són fotografiats pels milions de turistes que visiten aquesta ciutat. És el que li passa al conjunt que s'aixeca al terrat de l'edifici de Can Jorba del Portal de l'Àngel (avui El Corte Inglés) cantonada amb carrer de Santa Anna.
 
L'enorme conjunt escultòric forma una estructura esglaonada presidida per una figura femenina, potser una deessa Fortuna que porta a les mans una espècie de cornucòpia, atribut de bona sort i fertilitat. La figura està asseguda sobre una cadira clàssica tipus klismos i està envoltada de 16 nens repartits en grup de tres en els quatre vèrtexs. Els nens porten joguines com pilotes, vaixells i nines.
 
El monument, que dóna l'esquena al carrer, passa totalment desapercebut perquè és impossible veure-ho des del carrer, ja que només és visible des dels terrats dels edificis propers.

 

 

Paraules clau

Serveis associats