resum

Les empreses milloraran les seves vendes aquest 2021 i reprendran les inversions que no es van escometre l'any passat a causa de la pandèmia.
 
El sector de la construcció haurà d'esperar fins a 2022 per recuperar el nivell d'ingressos registrat abans de l'esclat de la pandèmia, segons l'enquesta anual realitzada per Alimarket Construcció en la qual han participat prop de 900 professionals que ocupen llocs directius en empreses de la construcció i indústries afins.
 
La crisi econòmica derivada de la irrupció del Covid-19 durant el passat any ha frenat el creixement de la construcció a Espanya, que estava sent impulsada per l'augment de la inversió privada, tot i la important reducció de l'obra pública.
 
El passat any 2020 es va tancar amb una moderada caiguda dels ingressos del sector. Per a aquest 2021 que acaba de començar, els professionals consultats es mostren molt optimistes. El 82% assenyala que la seva empresa mantindrà els seus ingressos o bé creixeran respecte a l'any anterior. En aquest sentit, un de cada quatre professionals afirma que la seva empresa repetirà vendes, mentre que gairebé el 24% d'ells creu que incrementaran lleugerament la seva facturació entre un 1 i 5%. El 17% pronostica que els seus ingressos augmentaran aquest any entre el 6 i el 10%, mentre que el 15% parla de creixements per sobre de l'11%.
 
En relació amb l'enquesta realitzada per aquest mateix mitjà al gener de 2020, abans de l'arribada del Covid-19, les expectatives de manteniment de vendes augmenten set punts (del 18% de 2020 al 25%), les de creixement baixen gairebé 20 punts percentuals (del 75% al ​​56%) i òbviament augmenten les opinions sobre una retallada dels ingressos, que passen del 7% el 2020 al 18% el 2021.

 

 

Paraules clau

Serveis associats