resum

La torre Andreu, coneguda entre els barcelonins com La Rotonda, és una de les joies de l'ampli catàleg d'edificis modernistes de la ciutat de Barcelona. Projectat en els primers anys del segle XX per l'arquitecte Adolf Ruiz i Casamitjana, aquest edifici singular i de grans dimensions es va convertir en la porta que connecta la Ciutat Comtal amb la muntanya del Tibidabo.
 
En el disseny, de dos cossos rectangulars formant angles de 45 graus units per un element central cilíndric al qual deu el seu nom popular, es combina l'estil modernista amb elements neoclàssics. Destaca el gran mirador amb cúpula de trencadís com element típic de l'arquitectura modernista que corona la Rotonda.
 
El 1918, s'inaugura com un dels més luxosos hotels de la ciutat, el Metropolitan. Després de diverses ampliacions i reformes durant mig segle d'activitat hotelera, es converteix en hospital per a malalts terminals, per després patir un abandonament total durant anys abans de ser comprat per la immobiliària Núñez i Navarro a finals de segle.
 
El projecte de restauració de l'any 2010, a càrrec de l'estudi barceloní Alfredo Arribas Arquitectes Associats, ha de donar resposta a l'encàrrec de transformar l'immoble protegit en un edifici d'oficines. Actualment s'està acabant el treball de restauració de la façana, executat per Trac Rehabilitació d'Edificis S.L.
 
 

Paraules clau

Serveis associats