resum

Com en tantes altres coses, Catalunya i Espanya també van al darrere en els rànquings europeus sobre el percentatge que la rehabilitació representa sobre el total de producció del sector de la construcció. Mentre a països del nord d’Europa es pot trobar al voltant del 50 per cent (segons un dels darrers informes d’Euroconstruct, la rehabilitació té a Europa una quota mitjana de mercat del 42 per cent), a casa nostra no arribem al 20 per cent. Val a dir, però, que en els últims anys hem anat millorant.

Al CAATEEB, l’aposta per la rehabilitació és ferma des de fa dècades, i una prova en són les jornades rehabilita que des de fa anys organitza per “estimular i canalitzar les accions adreçades a la promoció, divulgació i sensi- bilització dels beneficis del manteniment i la rehabilitació en el nostre país”, com afirmava el president del Col·legi, Jordi Gosalves, en l’obertura de les jornades d’enguany, que es van fer del 15 al 19 d’octubre al Palau Robert de Barcelona. Són unes jornades que demostren, a més del gran potencial d’aquest sector, que la rehabilitació és un concepte en constant evolució i que no pot estar allunyat de les preocupacions que en cada moment té la societat.

 

(Article publicat amb autorització de Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona i de l’autor).
 

Paraules clau

Serveis associats