resum

La lona de Mariscal, la qual reproduïa la façana segons el traç del cèlebre dissenyador i il·lustrador, ha desaparegut. Que es retiri un element com aquest només pot significar una cosa: l'obra s'acosta al seu final. La Rotonda, un dels edificis més simbòlics de Sant Gervasi, iniciarà una nova vida, l'enèsima, a l'octubre, quan està previst que acabi la reforma impulsada pel propietari, Núñez i Navarro. Albergarà oficines amb els baixos reservats a la restauració i el comerç.
 
La premsa ha pogut entrar aquest dijous a la finca per comprovar l'estat dels treballs, que van arrencar a principis d'aquesta dècada -en juliol del 2011 es van veure els primers operaris- no sense abans superar tot tipus d'obstacles. Segons l'empresa constructora, tot estarà a punt a finals de setembre, però encara no s'ha començat, o això asseguren, a comercialitzar els metres quadrats, tant els destinats a despatxos com el que s'oferirà a nivell de carrer.
 
Va néixer com a residència en la primera dècada del segle XX, un somni del farmacèutic Salvador Andreu, el de les pastilles, que va voler posar la cirereta a la ciutat jardí de l'avinguda del Tibidabo. Però aviat va ser un hotel de luxe en què, dècades després, Alfredo Kraus i el seu pianista, José Tordesillas, practicarien les seves funcions del Liceu. També van ser habituals del lloc personatges com l'actor Lex Barker i la seva dona, una jove Tita Cervera. En els primers anys 70 es va convertir en hospital. I més tard, sinistra ironia, va ser clínica de malalts terminals. Un segle de luxe i agonies del que l'estat de la finca no quedava al marge.
 

Paraules clau

Serveis associats