resum

"Surt a compte la rehabilitació, perdem si no la fem”. Aquesta va ser una de les frases de la primera jornada de la Setmana de la Rehabilitació 2017 organitzada pel CAATTEB al novembre passat i que tenia com a eix central Les polítiques d’habitatge a les ciutats. Canvi de paradigma. La va pronunciar Albert Cuchí, del Grup de treball de rehabilitació de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV), que treballa en aquests temes des del 2010, amb un balanç “de fracàs absolut”, segons va dir ell mateix.
 
La jornada, celebrada el 20 de novembre al Palau Robert de Barcelona, va ser inaugurada pel president del CAATEEB, Jordi Gosalves, el qual recordà que els objectius de la mateixa eren impulsar i canalitzar accions que contribueixin a “sensibilitzar sobre els beneficis de la rehabilitació”, en uns moments on “l’habitatge s’ha convertit en els darrers anys en una de les preocupacions més importants per a la ciutadania catalana”. I és, no ho oblidem, “un dret bàsic, i juntament amb la sanitat i l’educació formen part de les polítiques socials que les administracions han de gestionar”.
 
 
(Article publicat amb autorització de Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona i de l’autor).
 

Paraules clau

Serveis associats