resum

Als nostres habitatges, a més de coloms, hi cria una gran varietat d’espècies animals, moltes de les quals estan legalment protegides i que hom considera útils en tant que, en general, són grans consumidores d’insectes. Constitueixen un patrimoni natural molt important i milloren la qualitat de vida a la ciutat.

Quelcom tan senzill com no tapar alguns forats o en tot cas disminuir el seu diàmetre per a que no entrin els coloms, contribuiria a la seva conservació. D’altra banda, la instal.lació de nius artificials sol ser ben acceptada i pot compensar la pèrdua d’estructures adequades. Aquí trobareu informació bàsica sobre algunes de les espècies protegides que es reprodueixen en edificis i els seus requeriments.

L’estatus legal de protecció d’aquestes espècies implica la prohibició de destorbar intencionadament els animals i de destruir els seus nius. Les petites molèsties per brutícia o sorolls no ho justifiquen. Accions com aquestes malmeten la biodiversitat i poden comportar responsabilitats penals.

 

 
 

Paraules clau

Serveis associats