Des de fa 41 anys, l'Agrupació per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya organitza el Curset: Jornades Internacionals sobre la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic. Es tracta d'unes de les jornades d'estudi del patrimoni arquitectònic de major trajectòria d'Europa, i que han aconseguit un gran prestigi i projecció.

Aquest any, del 12 al 15 de desembre, se celebrarà la XLII edició, amb el títol "Patrimoni arquitectònic educatiu. La restauració i intervenció en els espais d'aprenentatge històrics. Reptes i oportunitats". L'objectiu d'aquesta edició és generar un debat i reflexió sobre la necessària posta en valor d'aquest tipus de patrimoni: edificis escolars i universitaris, des de la seva relació amb la ciutat fins als espais interiors, a nivell local i internacional. Les jornades busquen, per una banda, entendre com els processos de transformació (o inclús d'abandonament) a què es troben sotmesos han influït en els seus valors i, per l'altra, analitzar casos de restauració i intervenció en els que han esdevingut un valor pedagògic actiu.

Per aconseguir aquests objectius, s'oferirà l'aportació d'especialistes tant d'àmbit local i nacional com internacional, que pertanyen a diferents camps professionals relacionats amb la temàtica.

TRAC patrocinarà per sisè any consecutiu les jornades de Patrimoni de l'AADIPA, una cita inevitable per tots aquells que estan interessats en el patrimoni arquitectònic de casa nostra i de la resta del món, analitzat des de la mirada tècnica d'arquitectes i especialistes en la matèria. Una gran oportunitat per acostar-nos a la història i a l'arquitectura, i un compromís amb el que TRAC se sent molt orgullós de col·laborar. 

 


Veure el programa del curset Patrimoni arquitectònic educatiu
 

Font

Paraules clau

Serveis associats